Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Audi a6 c5 2.8 ACK lpg 98r.- długo kręci na zimnym silniku

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
Karwan88
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Audi a6 c5 2.8 ACK lpg 98r.- długo kręci na zimnym silniku

Post autor: Karwan88 » 28 lip 2015, 10:43

Witam

Mam problem z moim audi, auto na zimnym silniku kręci bardzo długo, gdzieś z 5 sek po czym dławiąco łapie i wchodzi na obroty, wydaje mi się że wówczas śmierdzi paliwem w garazu ale nie widzę żadnych dymków. Gdy już auto się nagrzeje odpala lepiej, moze nie na strzał ale już po sekundzie, dwóch. Zdarza mu się również po odpaleniu spadek obrotów i całkowite zgasniecie, musze lekko dodać gazu aby nie zgasł.
Jest jeszcze jedna rzecz, moze kogoś to naprowadzi: Gdy auto odpale, pochodzi parę minut czy nawet pojezdze gdzieś nim, wracam do garażu gasze auto i pod spodem auta,gdzieś z tyłu na wysokości baku coś puka... Tyk, Tyk, Tyk... Tyk...Tyk.......Tyk....
Na początku kilka razy z rzędu te pukanie potem już co kilka sekund i po 2,3min już cisza. Co to może być?
Podłączyłem kompa i żadnych błędów nie ma
Jeśli mowa o lpg to też butla była zakręcona i dalej krecił długo po nocy, jeździłem tez nim na samej benzynie, odpinalem aku itp
Pompa paliwa była wymieniana parę miesięcy temu i w sumie też po wymianie nie odpalal na dotyk, filtr paliwa tez wymieniłem

Co to może być? Co sprawdzić? Skąd może być te pukanie?

szydera
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: szydera » 30 lip 2015, 12:00

Obstawiał bym reduktor ale mowisz że butla zakręcona na noc wiec chyba odpada. Z tyłu odglos to daje chyba tylko pompa albo stygnacy wydech. Sprawdź ciśnie na listwie to może pomóc a przyczyn może być wiele.
Zawsze znajdzie się ktoś mądrzejszy i szybszy:)))

Awatar użytkownika
Karlos83
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Karlos83 » 30 lip 2015, 21:19

Czujnik temperatury plynu chlodzacego podmieniales? Koszt niewielki a objawy to wlasnie utrudniony rozruch bo podawana jest niewlasciwa dawka paliwa.

Pioter211
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotr
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.8 ALG 193KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

Post autor: Pioter211 » 01 sie 2015, 02:26

Mimo gazowni odpalasz na benzynie, dopiero później przełącza na gaz. Wnioskuję że problem leży w zasilaniu benzyną. Primo - przewody i świece, później pompa paliwa. A dopiero na koniec instalacja gazowa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja