przyszedł dzień na kilka zdjęć mojego nowego nabytku.
Produkcja marzec 2006, silnik BAT 335km bez FSI na czym mi bardzo zależało.
Przebieg 106000 mil, wszystko potwierdzone rok po roku, papierków cała sterka i faktury ori z pobliskich warsztatów. 2 kluczyki + plastikowy serwisowy, wszystkie papierki od nowości jak kupiony był itp
Najlepsze i najbardziej uspokajające jest dla mnie to, że poprzedni właściciel sprzedając tą A6 zostawił w książce serwisowej nowy świstek v5c z zakupu... Audi R8 Spyder 520km i to akurat w moim przypadku znak że dziad nim nie jeździł:)
Z tego co zauważyłem i zdążyłem się pobawić to posiada:
- pakiet sline zewnętrzny (grill, zderzak przód, zderzak tył +pseudodyfuzorek, spoiler na klapie, boczne (?) przetłoczenia, większe hamulce przód i tył, zawieszenie obniżone 30mm sline i z lepszymi wahaczami sline
- pakiet sline wewnętrzny (fotele sline czarna skóra, kierownica, nakładki na progi, dekory w aluminium
- łopatki F1
- szyberdaszek
- bixenon skrętny
- ledy fabryczne tył
- koła 18"
- webasto
- tempomat
- stołki grzane + pełna ich elektryka we wszystkie pozycje
- MMI 2G z kolorową nawigacją i kolorowym FISem
- keyless go, keyless entry, keyless start/stop (to uwielbiam bo kluczyk z kieszeni w ogóle nie wyciągam)
- nagłośnienie BOSE
- elektryczne: schowek,4xszyby,szyber,fotele- ale to pewnie standardy wszystko
A teraz to co chciałbym od siebie dodać w najbliższej i dalszej przyszłości:
- wydech coby coś pobulgotał
- kompletne hamulce przód/tył S6/RS6
- może jakieś koło 19" a'la rotory itp (?) to i wtedy jakieś nowe nokiany bo lubię tąfirmę
- szybki lekko przyciemnić
- ori carbon na tunel, boczki i nad schowek z rs6, ale cena póki co dla mnie wygórowana (800 funtów i taniej nie znalazłem)
- marzy mi się fioletowa szyba przednia z tym filtrem UV bodajże (jakieś zboczenie?:)
- być może LPG w zależności jak wyjdzie z miesięcznymi przebiegami, ale silnik pod to wybrany profilaktycznie żeby można było bez przeszkód montować
Ogólnie takiego szukałem i znalazłem. Chodziło o silnik BAT z końcówki produkcji i koniecznie żeby fabryczny pakiet Sline był. Oczywiście nie pogniewałbym się na B&O itp no ale cóż wszystkiego mieć nie można widocznie od razu.
Kilka zdjęć :