Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Audi a6 3.2 fsi odpalanie /przygod ciag dalszy

Silniki benzynowe
Igor781
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Audi a6 3.2 fsi odpalanie /przygod ciag dalszy

Post autor: Igor781 » 21 mar 2015, 09:54

Witam
Po ogarnieciu falowania obrotow i paru innych niespodzianek zostal mi ostatni problem do zdiagnozowania.
Auto ma takie cos ze na cieplym po dluzszej jezdzie nie odpala.Nie dzieje sie tak caly czas jest to sporadyczne.Auto kreci odpala nie na wszystkie cylindy,wypadaja zaplony,trzesie calym samochodem.Po 20 min probuje jeszcze raz i odpala od razu.
Ostatnio auto zgaslo mi na parkingu jak czekalem na corke...akurat to nowosc bo przedtem tak nie bylo.
Na kompie w ASO Audi brak bledow
Sprawdzone/wymienione
1.Czujnik walu/walkow
2.Maf
3.Czujnik temperatury plynu
4.Rozrzad jak z fabryki
5.Sprawdzone cisnienie na szynie
6.Pompa paliwa
7.Wymieniony filtr paliwa
8.Wtryski prawidlowe dawkowanie
9.Cewki ok
10.Nowe swiece
Auto normalnie jezdzi ,spalanie ok,moc jest
Ktos ma jakies pomysly ,sugestie? ASO i mechanicy rozkladaja rece a ja coraz bardziej mysle o powrocie do BMW....

piterozos
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: piterozos » 24 mar 2015, 13:15

Miałem podobny problem. Na ciepłym czasem jak zapalił to szarpało silnikiem i trzeba było czekać aż wystygnie. Problemem był uszkodzony wtryskiwacz który blokował się jak był nagrzany (czasem). Sprawdzenie polegało na tym że jak problem wystąpił to kasowałem błędy, włączałem odczytywanie błędów, uruchamiałem silnik i pierwszy cylinder który wykazywał nieprawidłowość (wypadanie zapłonu itp) miał walnięty wtryskiwacz. Kupiłem na allegro używkę za 40zeta, wymieniłem i po problemie. Od roku spokój.
Polecam też namierzyć cylinder na którym występuje problem i przed wszystkimi operacjami zamienić cewkę z sąsiadującą. Numery cylindrów jak stoisz na wprost do silnika z podniesioną maską: 1 jest z prawej i dół. Do góry są 2 i 3. 4 to lewy dół a do góry 5 i 6.

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 24 mar 2015, 13:18

piterozos pisze:Numery cylindrów jak stoisz na wprost do silnika z podniesioną maską: 1 jest z prawej i dół. Do góry są 2 i 3. 4 to lewy dół a do góry 5 i 6.
Chyba nie do końca...

Obrazek

piterozos
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: piterozos » 02 kwie 2015, 16:11

Oczywiście, pomyliłem się. Pierwszy jest z lewej

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja