Brzęczenie w a6 avant
Brzęczenie w a6 avant
Witam, od tygodnia mam problem bo coś mi brzęczy podczas jazdy raz brzęczy raz nie w okolicach zegarów? kierownicy? trudno określić
Może ktoś miał podobny problem?

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Może brzęczeć ta nakładka siateczka na desce rozdzielczej, blisko szyby. Ją się demontuje i podkleja filcem, a takie wsuwki które tam są okleja się izolacją materiałową.
Kolejna opcja brzęczenia/świszczenia to wentylator dmuchawy, jest przy desce rozdzielczej pod maską (podszybie) ale słyszy się to bardzo dobrze-niestety, w środku auta.
Inna opcja szukaj szukaj, dotykaj gdzie się da i sprawdzaj czy ustaje
Kolejna opcja brzęczenia/świszczenia to wentylator dmuchawy, jest przy desce rozdzielczej pod maską (podszybie) ale słyszy się to bardzo dobrze-niestety, w środku auta.
Inna opcja szukaj szukaj, dotykaj gdzie się da i sprawdzaj czy ustaje

Wyciągałem w połowie grudnia na pierwszym badaniu w kraju bo myślałem że tam VIN jestZiomek pisze:Nie wyjmowałeś podszybia? Mi trzeszczało jak wyciągnąłem żeby dostać się do węży od nagrzewnicy, po włożeniu zaczęło trzeszczeć, wyciągnąłem obkleiłem taśmą z bawełny i spokój.

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Artur
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: Brzęczenie w a6 avant
JAk ci zacznie brzęczeć to dotknij przełącznika świateł (tego okrągłego), u mnie trochę pobrzękiwał, podkleiłem delikatnie cienkim filcem od dołu to pokrętło i przestało
quote="MaTTA6"]Witam, od tygodnia mam problem bo coś mi brzęczy podczas jazdy raz brzęczy raz nie w okolicach zegarów? kierownicy? trudno określić
Może ktoś miał podobny problem?[/quote]
quote="MaTTA6"]Witam, od tygodnia mam problem bo coś mi brzęczy podczas jazdy raz brzęczy raz nie w okolicach zegarów? kierownicy? trudno określić

pozdro
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wiktor
- Rocznik: 2008
- Moje auto: Q7
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 2.0 TDI
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Mi w C5 też wydawało się, że brzęczy coś za licznikiem przy przyspieszaniu. Okazało się, że to styki od światełka w słoneczniku kierowcy. Spróbuj trochę uchylić zasuwkę od lusterka, u mnie pomogło 

Temat na forum Audi A6 C5 AFN. Paliwa w zbiorniku.