[A6 C5 2.4] Nie dogrzewający sie silnik, ubywanie płynu
[A6 C5 2.4] Nie dogrzewający sie silnik, ubywanie płynu
Witam, od 3 dni jestem posiadaczem Audi a6 2.4 v6 z 1998r. Jest ona sprowadzona z Niemiec. Od 2 dni niepokoi mnie to że na wskazniku temperatury płynu chłodniczego gdy jade spokojnie jest lekko ponizej 70 stopni, gdy jestem w miescie jest lub jest korek jest 90 stopni, i wtedy gdy jest 90stopni bardzo cieżko go odpalić za 2 3 razem... Do tego gdy kupowałem auto stan plynu był lekko ponad minimum teraz mam o wiele mniej jak minimum. Do tego dzisiaj ogrzewanie gdy miał 90 stopni mi bardzo słabo działało, gdy wyjechalem z miasta i dostał temp 70 to zaczeło grzać w kabinie. Co może być tego wszystkiego przyczyną?? Dużo czytam, czy to termostat?? Pomóżcie prosze bo jestem lekko załamany...
Przede wszystkim uzupełnij poziom płynu do odpowiedniego, czyli między min a max. Dalej, czy samochód dymi na niebiesko?
Mogła ci strzelić choćby uszczelka pod głowicą, możesz mieć nieszczelny układ, zapowietrzony itd.
Dodam, że nie bez powodu jest wskaźnik Min i Max...
Jeżeli ubywa płynu, to albo jest zaciągany i spalany albo jest gdzieś nieszczelność w układzie i płyn ucieka.
Mogła ci strzelić choćby uszczelka pod głowicą, możesz mieć nieszczelny układ, zapowietrzony itd.
Dodam, że nie bez powodu jest wskaźnik Min i Max...
Jeżeli ubywa płynu, to albo jest zaciągany i spalany albo jest gdzieś nieszczelność w układzie i płyn ucieka.