Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Szyby pasażerów nie działają

Wnętrze
ODPOWIEDZ
TrAnc
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Szyby pasażerów nie działają

Post autor: TrAnc » 30 sty 2015, 20:20

Witam
Mam problem z tylnymi szybami. W ogóle nie działają z poziomu panelu kierowcy ani pasażera. Szyby nie drgnie po wciśnięciu przełącznika. Dziwne że obydwie szyby nie działają , niestety nie wiem co było wcześniej czy po kolei padały bo tak już auto zakupiłem. Są jakies osobne bezpieczniki dla tylnych drzwi ? nic takiego w książce nie znalazłem. Od razu rozkręcać boczki , czy gdzie indziej szukać przyczyny , na komputerze nic nie pokazuje

mar-for-a6

Post autor: mar-for-a6 » 30 sty 2015, 21:28

Miałem podobnie jak byłem za granicą a auto większość czasu stało-też nie działały tylne szyby. Poruszałem kilka razy, również blokadą tylnych szyb i ruszyły. Teraz od czasu do czasu opuszczam i podnoszę tylne szybki ;)

TrAnc
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: TrAnc » 30 sty 2015, 22:47

rozumiem ze w ogolę nie reagowały na sterowanie ale popstrykałeś kilka razy przełącznikiem i ruszyło
Faktycznie to autko tez dłuższy czas stało

mar-for-a6

Post autor: mar-for-a6 » 30 sty 2015, 23:09

Dokładnie-poruszałem przyciskami aż zaskoczyły ;) Poruszaj może szybą łapiąc ją na otwartych drzwiach z dwóch stron-mogą być ,,zastane" bo u mnie jak ruszyły, to aż trzasnęło ale teraz pracują bez problemu ;)
Opis bezpieczników w temacie:
viewtopic.php?t=6547
Z tego co wyszukałem to od szyb jest automatyczny bezpiecznik ;)

galman
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: galman » 30 sty 2015, 23:32

Hmm spróbuj wcisnąć maksymalnie przycisk blokady szyb i spróbuj otworzyć szyby. Zobaczymy czy będzie jakaś reakcja :-)

TrAnc
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: TrAnc » 31 sty 2015, 13:57

niestety obydwie tylne szyby nie drgną mimo mocnego ciągnięcia w dol szyby. Musze rozebrać boczek i zobaczyć czy w ogolę prąd dochodzi do silniczka

edit : jakie było moje zdziwienie gdy ściągnąłem boczek a wtyczki powypinane i przyklejone taśma do ramy drzwi. Po wpięciu wszystko śmiga elegancko.
Dzięki pozdrawiam

EDIT 2 : No i niestety po podłączeniu zaczęły się cyrki. 2 sekundy po odpaleniu auta szyba lewy tyl jedzie sama na dol i nie idzie jej podnieść , dopiero po zgaszeniu silnika można ja podnieść ale po odpaleniu znów jedzie w gore i tak cały czas. Jedyna opcja na zamkniecie jej jest wyjście z auta i przytrzymanie z pilota zamykania to wtedy szyba jedzie w gore i już nie opada.
czy możliwe ze odwrotnie wpiąłem kostkę i wariuje ? Jutro będę musiał sprawdzić czy wszystko OK. Może dlatego tylne szyby były odłączone bo świrowały

mrporpoise

Post autor: mrporpoise » 01 lut 2015, 13:59

Kolego - Moduł komfortu. Wyszukaj sobie w szukajce forumowej. Tam leży przyczyna twoich problemów.

Pozdrawiam :)

TrAnc
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: TrAnc » 01 lut 2015, 17:27

witam
dzisiaj włączam auto wszystko pięknie chodziło , szyba się nie otwierała. Pojeździłem trochę i dobrze było ale gdy wjechałem na dziurawy asfalt to szyba już się otworzyła i lipa. Tera ja odłączyłem

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja