P0152 sonda lambda rząd 2 czujnik 1 zbyt wysoki poziom sygnału
następne błedy to losowe wypadanie zapłonu na kilku cylindrach
Wykryto wypadanie zapłonu na cylindrze 5 7 i 8 . Akurat ta strona co sonda jest walnięta ( możliwe walnięta) Wczoraj patrzyłem kostkę co jest podłączona ta sonda i była w niej woda. Przedmuchałem i styki zaśniedziałem ale przeczyściłem ile się dało. Kiedy wszedłem w dane na kompie to sonda nie pracowała bo stała w miejscu z kolei na rzędzie pierwszym widać że zmieniają się dane. Po przejechaniu się i ostrym gazowaniu wróciłem na warsztat i o dziwo sonda się ruszyła i widać było że praca silnika jest ok. Dzisiaj z rana nie wiem czy sonda działałą ale jechałem do sklepu i było ok dopiero wieczorem w powrocie z pracy widać że wariował silnik i strzelał w rure na wolnych obrotach... hmm. Zrobie te logi jutro bo musze to ogarnąć nie daje mi to spokoju
[ Dodano: 2014-12-18, 20:22 ]
jeszcze pytanko jak zrobić dokładnie te logi ? mam VAGa i VCDSa. Brat kiedyś robił logi ale czy będzie miał czas jutro aby mi to pokazać... Dynamiczne czyli w jeździe tak ? krótki opis prosił bym a jutro zrobie logi jakie tylko chcesz
[ Dodano: 2015-01-03, 15:46 ]
przesyłam logi
http://vaglog.pl/log_198637.html
Wyskoczyło mi więcej błędów i wydaje mi się że to może być wina tego że rozrząd o jeden ząbek mógł przeskoczyć.
Błędy:
17527 - Oxygen (lambda) sensor heating circuit B2 S1 : short to ground
P1119
17748 - camshaft position sensor (G40) / Engine speed sensor (G28) Incor. Correlation
P1340
16538 - Oxygen ( Lambda) senosr B2 S1: no activity
P0154
[ Dodano: 2015-01-03, 23:02 ]
To jak ? Rozrząd mam przestawic ? Jak tak to robie toale czy to pomoże