Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

wymiana sterownika modułu komfortu a centralny zamek

Elektryka
ODPOWIEDZ
Dżaga_Nike
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

wymiana sterownika modułu komfortu a centralny zamek

Post autor: Dżaga_Nike » 13 gru 2014, 12:01

Hej.
Mój problem jest lekko złożony. Jakiś czas temu montowałem u elektryka alarm dedykowany do adaptacji z oryginalnym kluczykiem. Poprosiłem gościa by jednocześnie zaprogramował mi w komforcie domykanie szyb bo wcześniej nie miałem. Zrobił domykanie ale chyba impulsem z centralki alarmu bo za pierwszym kliknięciem zamyka drzwi i za 2 sek znów zamki klikają jak na zamknięcie i zamyka wtedy szyby. Ale nie to jest najważniejsze, pożyczyłem VCDS z kablem, podpiąłem się i co??? Nie widzi modułu komfortu, kilka razy próbowałem i nic.

kolega mi dał inny moduł, ale nie wiem teraz czy jak odłączę mój i podepnę tamten to będę mógł go jakoś adoptować, by włączyć poniektóre funkcje, czy jestem skazany na niepowodzenie, i czy nie wpłynie to na centralny zamek w żaden sposób. Nadmienię, iż przy próbie łączenia się VCDS z centralnym zamkiem wyskakują błędy na wszystkich drzwiach o otwarciu ich sygnałem wypadku czy coś takiego.

Może ktoś pomoże mi ogarnąć tą kwestię???
Ride Or Die

Awatar użytkownika
phpbb3 forum A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.6 ABC 150KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: phpbb3 forum A6 » 13 gru 2014, 14:30

sprawdź czujnik zderzeniowy, tak się to chyba nazywa. on daje sygnał do otwarcia wszystkich drzwi po wypadku. co do modułu komfortu jeśli podłączysz inny i uda ci się z nim połączyć to bez problemu go przekodujesz wg. tej instrukcji;
viewtopic.php?t=60338
przed montażem alarmu wszystko hulało?

Dżaga_Nike
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Dżaga_Nike » 13 gru 2014, 15:00

Tak łączył się z modułem tylko wtedy jeszcze nie wiedziałem jak to wszystko programować dlatego poprosiłem elektryka który montował alarm, nawet potem też działało do wstawienia auta na domykanie szyb. A czy po tej operacji działało jeszcze jakiś czas czy nie to nie wiem. Dziś znów podpiąłem vcds i nie ma już nic o otwarciu po wypadku tylko pokazuje mi błąd drzwi kierowcy i obu tylnych z błędami 01560,01561,01562 ( nie zabezpiecza )
Ride Or Die

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja