Rozładowuje sie aku po nocy.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Henryk
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
Rozładowuje sie aku po nocy.
Siemka.
Jakieś 4 dni temu wsiadam do auta pod sklepem przekrecam kluczyk i pokazało że aku rozładowany, auto odpaliło. Wszedłem w stan aku a tam pokazało ok 10% akumulatora. Dojechałem do domu to stan aku pokazywało już 70%. Na drugi dzień rano znów pokazuje że aku rozładowany, więc pojechałem tam gdzie kupowałem pół roku temu aku zaby zareklamować. Gościu podłączył jakiś sprzęt i powiedział że nie zrobi testu bo jest za bardzo rozładowany, powiedział żebym go naładował prostownikiem porządnie i wtedy zobaczymy. Pytał się też czy robie długie dystanse, bo możliwe że aku nie nadąża się naładować.
Fakt że nieraz robie tylko ok20km dziennie do pracy i tyle.
Czy jest możliwość żeby było tak jak mówił czy robił mnie w konia?
Aku naładowałem prostownikiem przez dzień i wsadziłem do auta na noc i po nocy było ok na wskazniku było 100%.
Jakieś 4 dni temu wsiadam do auta pod sklepem przekrecam kluczyk i pokazało że aku rozładowany, auto odpaliło. Wszedłem w stan aku a tam pokazało ok 10% akumulatora. Dojechałem do domu to stan aku pokazywało już 70%. Na drugi dzień rano znów pokazuje że aku rozładowany, więc pojechałem tam gdzie kupowałem pół roku temu aku zaby zareklamować. Gościu podłączył jakiś sprzęt i powiedział że nie zrobi testu bo jest za bardzo rozładowany, powiedział żebym go naładował prostownikiem porządnie i wtedy zobaczymy. Pytał się też czy robie długie dystanse, bo możliwe że aku nie nadąża się naładować.
Fakt że nieraz robie tylko ok20km dziennie do pracy i tyle.
Czy jest możliwość żeby było tak jak mówił czy robił mnie w konia?
Aku naładowałem prostownikiem przez dzień i wsadziłem do auta na noc i po nocy było ok na wskazniku było 100%.
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2006
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Bzdury bzdury bzdury.
Ja mam w 3.0tdi 110Ah robię codziennie rano i popołudniu po 15km w ciągu ok. 25-35 minut i auto jest doładowane 100%.
Problem z ładowaniem:
- alternator
- źle ZAKODOWANY AKU !
Problem z akumulatorem - zdarza się.
Ostatecznie coś zjada aku po nocy, może bawiłeś się w zielonym menu.
Jeśli wszystko masz jak potrzeba, napięcie ładowania zmierzone i jest dobre, a kodowanie wprowadzone właściwe to problem jest z akumulatorem.
Ostatecznie jeśli masz zbyt duży akumulator (źle dobrany) to może być niedoładowany.
Ja mam w 3.0tdi 110Ah robię codziennie rano i popołudniu po 15km w ciągu ok. 25-35 minut i auto jest doładowane 100%.
Problem z ładowaniem:
- alternator
- źle ZAKODOWANY AKU !
Problem z akumulatorem - zdarza się.
Ostatecznie coś zjada aku po nocy, może bawiłeś się w zielonym menu.
Jeśli wszystko masz jak potrzeba, napięcie ładowania zmierzone i jest dobre, a kodowanie wprowadzone właściwe to problem jest z akumulatorem.
Ostatecznie jeśli masz zbyt duży akumulator (źle dobrany) to może być niedoładowany.
- pieniek812
- Forum Audi A6 / A7
Może masz jakies oczko na kablach?? też mam problem z aku i ladowaniem niby komp pokazuje 100% a po 3 dniach nie moge odpalic, mój elektryk wszystko posprawdzał, ale dosłownie wszystko, nie będe wymieniał bo to za dużo pisani, jednak jedyne co to nie sprawdził przewodów. Idał nowy dodatkowy przewów, nie wiem dokładnie o co chodzi ale problem zniknoł!!!!!!! Dodam że aku jest nowy i alternator tez ok, diody nie upalone, zakodowany dobrze, pojemność aku odpowiednia, regulagtor napiecia ok!!! Więc..... jeżeli wszystko jest ok to tylko kable i może u ciebie tez tak jest!!??A ztego co wiem zeby sprawdzic kable to sa dlugie godziny pracy i nie male pieniądze. pozdro