Proszę pomóżcie mi.....jeździć już się nie da.....
[a6 c5] ABS sam się włącza !!!
[a6 c5] ABS sam się włącza !!!
Mam problem z załączającym się ABSem na postoju. Autko stoi, kierownica wyprostowana i ABS bije w pedał. Wystarczy,że obrócę kierownicą w lewo lub w prawo i przestaje bić...trzymam nogę na hamulcu i nie bije, prostuję kierownicę i zaczyna bić. Co to może być
Na komputerze zero błędów
Sądzisz,że prędkość kół ma wpływ na działanie ABSu na postoju
Gdyby załączał mi się ABS podczas wyhamowywania to ok
już całe forum przeczytałem i wszyscy mają problem z załączającym się ABSem przy niewielkiej prędkości, a u mnie w tym przypadku jest wszystko okej. Zaraz spróbuję wrzucić filmik o co mi chodzi.
-
mrporpoise
Krzynioo, Sprawa jest prosta, albo czujniki uszkodzone i przekłamują - albo masz walnięty sterownik. Loguj się kompem do sterownika i sprawdź odczyty. Generalnie nikt ci z fusów nie wywróży...
Możesz mieć luźne mocowanie czujnika, uszkodzone okablowanie, uszkodzony sterownik... powodów wiele.
Masz na forum tutorial jak diagnozować problemy z ABS... bierz miernik w rękę, tutoriala od xOslox i powodzenia... albo jedź do szpeca
Możesz mieć luźne mocowanie czujnika, uszkodzone okablowanie, uszkodzony sterownik... powodów wiele.
Masz na forum tutorial jak diagnozować problemy z ABS... bierz miernik w rękę, tutoriala od xOslox i powodzenia... albo jedź do szpeca
A oto filmik
Sorki,że głowę trzeba przekręcić ale na szybko dodałem
ABS Audi
Problem rozwiązany. Jedynym błędem w sterowniku jaki był zapisany na stałe był błąd :
-test sterownika rozpoczęty.
Okazało się,ze jest uszkodzony czujnik konta skrętu który znajduje się za kierownicą. Po wymianie problem ustąpił.
Dziękuję za pomoc.
Sorki,że głowę trzeba przekręcić ale na szybko dodałem
ABS Audi
Problem rozwiązany. Jedynym błędem w sterowniku jaki był zapisany na stałe był błąd :
-test sterownika rozpoczęty.
Okazało się,ze jest uszkodzony czujnik konta skrętu który znajduje się za kierownicą. Po wymianie problem ustąpił.
Dziękuję za pomoc.
witam
podepne sie pod temat bo mam podobny problem
od jakiegos czasu przy hamowaniu zalacza sie pompa abs i slychac takie trykanie, czesto jest to jak zjezdzam z malego wzniesienia powoli i hamuje to za kazdym razem slychac, jezeli ostro zahamuje najpierw zadziala abs a potem slychac pompe i trykanie, tez jest tak ze dojade zahamuje zatrzymam sie i zalaczy sie pompa.
wyczytalem na forum ze moze to byc wina czujnika abs podobijalem z przodu sprawdzilem w vag tez czy ktorys nie oszukuje wszystkie 4 pokazuja identyczna predkosc jazdy, w module abs nie ma zadnych błędów moze ktos podpowie jak przeprowadzic jakis test i cos zdiagnozowac.
dodam ze problem mialem juz duzo duzo wczesniej ale w bardzo malym stopniu teraz jak wymienialem lozyska w piastach klocki tarcze oslone przegubu to sie nasiliło i za każdym razem jak hamuje najpierw zadziała abs potem słychać pompe.
prosze o jakies podpowiedzi dzieki
podepne sie pod temat bo mam podobny problem
od jakiegos czasu przy hamowaniu zalacza sie pompa abs i slychac takie trykanie, czesto jest to jak zjezdzam z malego wzniesienia powoli i hamuje to za kazdym razem slychac, jezeli ostro zahamuje najpierw zadziala abs a potem slychac pompe i trykanie, tez jest tak ze dojade zahamuje zatrzymam sie i zalaczy sie pompa.
wyczytalem na forum ze moze to byc wina czujnika abs podobijalem z przodu sprawdzilem w vag tez czy ktorys nie oszukuje wszystkie 4 pokazuja identyczna predkosc jazdy, w module abs nie ma zadnych błędów moze ktos podpowie jak przeprowadzic jakis test i cos zdiagnozowac.
dodam ze problem mialem juz duzo duzo wczesniej ale w bardzo malym stopniu teraz jak wymienialem lozyska w piastach klocki tarcze oslone przegubu to sie nasiliło i za każdym razem jak hamuje najpierw zadziała abs potem słychać pompe.
prosze o jakies podpowiedzi dzieki