[ A6 C4 2.0 E] Problem z lampką ( ! ) Hamulca przy zapalaniu
-
stealthman
- Forum Audi A6 / A7

[ A6 C4 2.0 E] Problem z lampką ( ! ) Hamulca przy zapalaniu
Witam ! Panowie mam problem z lampką hamulca na desce rozdzielczej ( ! ) - czerwona . Przy zapalaniu autka na chwile pojawia się owa lampka kilka razy mrugnie i gaśnie. Mruganiu towarzyszy sygnał dźwiękowy. Podczas dalszego postoju lub tez jazdy nic już się nie dzieje jest wszystko dobrze.
Czy może to być wina akumulatora np. jest za niskie napięcie przy odpalaniu
Proszę o pomoc .
Było Audi 80 B3 1.8 S '90
Jest Audi A6 C4 2.0 E '95
- kubistyczny
- Forum Audi A6 / A7

-
stealthman
- Forum Audi A6 / A7

Panowie a co powiecie na to . Dzisiaj odpalałem autko i dwie rzeczy były inne a mianowicie brak mrozu i nie zaciągnąłem hamulca ręcznego. Odpaliłem i co i nic nie mruga nic nie piszczy. Stawiam samochód pod chmurką może dużo wilgoci a później lodu powoduje gdzieś zwarcie . Tak czy inaczej przegląd tych czujników zrobię no i sprawdzę jak wyglądają moje klocki. Dziękuję za podpowiedzi 
Było Audi 80 B3 1.8 S '90
-
szybowiec4
- Forum Audi A6 / A7

miałem podobny problem w audi a3 tylko że tam przy akumulatorze były dodatkowe bezpieczniki i tam jak ta kostka była odłączona lub nie łączyła to właśnie piszczało i (!) się świecił i bezpiecznik od abs nie tyle co się palił tylko nóżki mu się wypalały i abs świeciły tylko nie wiem gdzie w a6 są bezpieczniki od ABS bo w głównej skrzynce ich nie ma mi sie wydaje
Ja też borykałem się z tym problemem, tyle że autko było po wymianie tarczy i klocków także nie możliwe żeby już się skończyły.Pozostało przejrzenie instalacji i okzało się że nie było przejścia na kostce.Przedmuchałem ją sprężarką i spryskałem elektrosolem i po problemie jak ręką odjoł.
Było:
VW Golf 2 GTI
Renault Laguna
Jest: OOOO A6 C4 2.0
Będzie:OOOO A6 C5 2.8
VW Golf 2 GTI
Renault Laguna
Jest: OOOO A6 C4 2.0
Będzie:OOOO A6 C5 2.8
-
szybowiec4
- Forum Audi A6 / A7

mozesz powiedziec o ktora kostke chodzi? moze u mi to tez pomozePavlo A6 pisze:Ja też borykałem się z tym problemem, tyle że autko było po wymianie tarczy i klocków także nie możliwe żeby już się skończyły.Pozostało przejrzenie instalacji i okzało się że nie było przejścia na kostce.Przedmuchałem ją sprężarką i spryskałem elektrosolem i po problemie jak ręką odjoł.
ford mondeo 94' - 2lata
honda prelude 95' - 3 lata
audi a6 98' -
?
honda prelude 95' - 3 lata
audi a6 98' -