A6 C6 BDW 2.4 177 KM - Koszt wymiany rozrządu
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: predki
- Moje auto: A6 C7
- Rocznik: 2012
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
co tam zrobili źle napisz .sysiu1989 pisze:W Inowrocławiu odradzam stanowczo
[ Dodano: 2019-07-22, 20:00 ]
Panowie szukam na dolnym śląsku aby wymienić rozrząd ? rano już słyszę ze coś tam na chwilkę chrobocze , błędów nie ma odchyłki w bloku w normie
[ Dodano: 2019-07-24, 20:07 ]
panowie a pytanko jaki rozrząd kupić febi czy z firmy intrander jakiś angielski
Było Audi80 b2 2.0 litra PB
Było Audi80 b3 1,8 litra PB
Było Audi80 b3 1,9 litra PB
Było Audi a4 b5 1,9 litra ON
Było Audi a4 b6 1,8T litra PB
było Audi a6 c6 2,4 pb
Było Audi80 b3 1,8 litra PB
Było Audi80 b3 1,9 litra PB
Było Audi a4 b5 1,9 litra ON
Było Audi a4 b6 1,8T litra PB
było Audi a6 c6 2,4 pb
zaprowadziłem na rozrząd, jak dojechałem na miejsce to zaczął dziwnie chodzić wiec mi sprawdzili okazało sie że na prawej głowicy nie ma kompresji czyli głowica do remontu pierścienie uszczelniacze itp. wiec zdecydowaliśmy żeby najpierw usunąć tą usterke. wtedy stwierdziłem że nie będe wymieniać całego rozrządu tytko górne napinacze, ślizgi i to co będzie zużyte. ok zostało zrobione, wracam do domu i strasznie zaczęło śmierdzieć olejem.. zobaczyłem że gdzieś leci między silnikiem a skrzynią (skrzynia była wyciągana) a przed remontem silnik był suchy wszędzie. zadzwoniłem i opowiedziałem o co chodzi i sie umówiliśmy za 2 tyg żeby to sprawdzili, okazało sie że jakiegoś simmeringu nie wymienili tylko wsadzili stary i tam leciało musiałem oczywiście zapłacić za to za wyjęcie skrzyni i wymiany na nowy po tym zabiegu było ok. po jakiś 2 tyg jechałem na wczasy i kiedy wracałem znowu zaczęło śmierdzieć, tym razem gdzieś spod pokrywy zaworów czy bóg wie z czego i silnik wygląda jakby był zanurzony w oleju ale już nawet do nich nie dzwoniłęm ogarnę to gdzie indziej
[ Dodano: 2019-08-26, 21:59 ]
wydaje mi sie że jak cos nie do końca zrobią dobrze to w ramach gwarancji powinni zrobić to na swój koszt a tak sie nie stało bo powiedzieli że oni nie czują sie winni...
[ Dodano: 2019-08-26, 21:59 ]
wydaje mi sie że jak cos nie do końca zrobią dobrze to w ramach gwarancji powinni zrobić to na swój koszt a tak sie nie stało bo powiedzieli że oni nie czują sie winni...
Witam.Bede wymieniał wadliwe napinacze w mojej C6 . Kupilem napinacze firmy Ina,takie jak oryginalne.Jak poznać czy ten napinacz jest poprawiony a nie jakiś stary leżak magazynowy? Że
Witam.
Zakupiłem C6 2.4bdw niestety grzechoczacym łańcuszkiem przy odpaleniu i błędem przestawienia wałka rozrządu
P0010; P0011; P0020; P0010
Wymieniłem kompletny rozrząd,zawory ciśnienia oleju oraz
Zawory zmiennych faz rozrządu.
Błądy po skasowaniu nadal się pojawily.Co robić?
Zakupiłem C6 2.4bdw niestety grzechoczacym łańcuszkiem przy odpaleniu i błędem przestawienia wałka rozrządu
P0010; P0011; P0020; P0010
Wymieniłem kompletny rozrząd,zawory ciśnienia oleju oraz
Zawory zmiennych faz rozrządu.
Błądy po skasowaniu nadal się pojawily.Co robić?
-
- Forum Audi A6 / A7
Rozrzad DME
ja ogolnie w Inowroclawiu zakladalem ten rorzad firmy DME w 2016 roku i sprzedalem auto po przejechaniu ok 70 tys km i bylo wszystko ok . do tej pory jezdzi nadal tym audi moj kolega i nie narzeka ale ile On km zrobil to nie wiem . jezdzi juz ponad rok czyli pewnie zrobil z 15 tys km . ogolnie wszystkim ktorym polecalem ten warsztat i montaz tego rozrzadu kazdy zadowolony ! wystarczy z reszta wejsc na allegro i oni jako jedyni maja naklikane tych rozrzadow takze jak ktos to kupuje to znaczy ze jednak jest ok. z tego co twierdzi sprzedawca sa lepsze od oryginalu bo sa poprawione bledy ktore wystepuja w oryginalnych zestawach ! z tego co ja sie orientowalem w 2016 roku to juz montowali i sprzedawali te zestawy od dluzszego czasu czyli juz ladnych pare lat . poza tym dostac sie u nich do warsztatu w miare szybko graniczy z cudem .vril pisze:Panowi i jak jakość tego rozrządu DME ? właśnie przymierzam się do kupna i się zastanawiam DME czy ori ?
ktoś zrobił jakieś większe przebiegi na tym rozrządzie ?
- Shonari
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2004
- Silnik: 2.4 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: A6 C6 BDW 2.4 177 KM - Koszt wymiany rozrządu
Panowie dajcie znać ile daliście za wymianę rozrządu w "dzisiejszych czasach" na terenie Śląska, czy okolicy. 2.4BDW przód napęd
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adam
- Rocznik: 2007
- Paliwo: Benzyna
Witam wszystkich. Ja jestem po wymianie rozrządu. W okolicach Szczecina za wymianę zapłaciłem 6350 zł. Rozrząd został wymieniony bez wyjmowania silnika, wyjechała tylko skrzynia. Objawem zużycia rozrządu był klekot przez sekundę albo dwie po uruchomieniu. Rozrząd założyłem FEBIEGO
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Emil
- Rocznik: 2005
- Nadwozie: Avant
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
Witam, dla potomnych dodam swoją historię odnośnie ceny rozrządu.
Za rozrząd + poduszki silnika + 3 płukanki z wymiennymi filtrami + jakieś tak uszczeleczki + uzupełnienie oleju w skrzyni automatycznej i inne pierdoły + nabicie klimatyzacji zapłaciłem bagatela 8530zł. Okolice Wrocławia Dolnośląskie. Pozdrawiam i życzę udanych napraw.
Edit: + nowe świece zapłonowe
Za rozrząd + poduszki silnika + 3 płukanki z wymiennymi filtrami + jakieś tak uszczeleczki + uzupełnienie oleju w skrzyni automatycznej i inne pierdoły + nabicie klimatyzacji zapłaciłem bagatela 8530zł. Okolice Wrocławia Dolnośląskie. Pozdrawiam i życzę udanych napraw.
Edit: + nowe świece zapłonowe
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 2006
Witajcie , chcę zakupić kompletny rozrząd DME do mojej audi a6 c6 2.4 BDW 177km przeszukałem allegro, olx oraz ogólnie Google i nigdzie nie mogę znaleźć ktoś pomoże?pozdrawiam Dawid
- Shonari
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2004
Nie kupuj DME. Wiele osób w tym na grupie na fb można poczytać nieźle się przejechało na tym rozrządzie.. Były przypadki, że i po 2k przebiegu już się odzywał. I to raczej nie jest zależne od montażu, bo to były różne osoby z różnych zakątków Polski. Kup rozrząd z febiego i będzie wszystko okej.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2006
- Silnik: 2.4 177KM
Witam,
czy ktoś z forum jest w stanie polecić warsztat w okolicy Opola bądź granicach woj. opolskiego ? do wymiany właśnie rozrządu w 2,4 BDW
z góry dzięki za pomocne odpowiedzi
użytkowników którzy niedawno robili taką wymianę proszę o podanie kosztów. Bo z tego co widzę nie zamknie się to w 5000 zł
czy ktoś z forum jest w stanie polecić warsztat w okolicy Opola bądź granicach woj. opolskiego ? do wymiany właśnie rozrządu w 2,4 BDW
z góry dzięki za pomocne odpowiedzi
użytkowników którzy niedawno robili taką wymianę proszę o podanie kosztów. Bo z tego co widzę nie zamknie się to w 5000 zł