Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

problem z ogrzewaniem i klima latem

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
ODPOWIEDZ
steury
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

problem z ogrzewaniem i klima latem

Post autor: steury » 06 lip 2014, 07:42

Witam i pozdrawiam. Mama taki problem,gdy jade autostrada,jest prawie ok,powietrze wlatujace do srodka ma temperature otoczenia(econ) ale jesli stane w korku czy jadac po miescie stane na swiatlach czy powiedzmy zgasze na chwile silnik to z nawiewow leci ogien,mimo ze jest na zewnatrz +30 gdy pojade jakies 5km temperatura w nawiewach wraca do normy, to jeden problem,a drugi to klima,napelnilem czynnik tak jak pisze na masce 650g i jest tak: na wolnych obrotach cisnienie na ssaniu jest okolo 1,5 i temperatura z nawiewow potrafi zejsc do 8 stopni, ale przewaznie okolo 12-16 ale na wyzszych obrotach cisnienie rosnie do ponad 3 a temperatura rosnie do 20 - 25 stopni, pomoze mi ktos to ogarnac?? Z gory dziekuje.

Barteesi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Barteesi » 06 lip 2014, 19:15

mam ten sam problemik. dlatego również oczekuję odpowiedzi...

Mi na myśl przychodzi wymiana wentylatora od klimy, tylko jaki do tego typu audi, Typ VALEO czy Typ GATE ?
Nowy nabytek nowe możliwości ;)

steury
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: steury » 13 lip 2014, 08:19

Z klima sobie poradzilem, byl totalnie zabity zawor rozprezny, czyszczenie pomoglo, cisnienie na tloczeniu roslo i czujnik przy skraplaczu wylaczal klime. Wentylatory mam sprawne, ale przy wyzszych temperaturach na zewnatrz z nawiewow leci ogien, ale tylko jak jezdze po miescie i sie zatrzymuje bo jadac autostrada jest ok.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja