Zacznę od tego że mam w audiku fabryczny parktronic ale tylko z tyłu. Prawdopodobnie mam uszkodzony jeden z czujników cofania. Dziwne jest to że od kupna auta czyli mam je jakieś 2 miesiące tylko dwa razy przy włączeniu wstecznego biegu wydobył się z głośników sygnał od czujników cofania ale sygnalizował awarię (długie piszczenie) więc poszedłem do tyłu i słuchałem który czujnik działa a który nie, okazało się że z jednego nie wydobywało się tzw cykanie... więc pomyślałem że trzeba go wymienić ale zwlekałem z wymianą z braku dodatkowych funduszy, i później przy wrzuceniu wstecznego żaden sygnał z głośników się nie wydobywał. Dzisiaj podszedłem do sprawy jeszcze raz żeby się upewnić który to czujnik był zepsuty i o dziwo przy wstecznym biegu nagle zaczeły wszystkie czujniki pracować (cykać) ale żadnego odgłosu z głośników nie ma. Sumując, gdy przy wstecznym jest odgłos w głośnikach nie działa jeden z czujników ale gdy nie ma odgłosu przy wstecznym wszystkie czujniki działają w sensie cykają. Może to skomplikowane co napisałem ew spróbuje jeszcze raz dokładniej napisać jak by ktoś nie zrozumiał. Dodam że jest to automat może to ma jakieś znaczenie.
Pozdrawiam i dziękuje z góry za pomoc