Witam od kiedy jestem szczęśliwym posiadaczem Audi mam problemy z odpalaniem . Dzieje się tak zawsze na ciepłym silniku ale wczoraj nie chciał załapać na zimnym nie wiem dlaczego. Np. gdy zgaszę silnik na 10 sekund i za kręce to raz odpali a raz nie i muszę kręcić go przez ok 5-7 sekund z wciśniętym pedałem gazu do dechy. Po 3-4 kręcenia sekundach zaczyna łapać i po sekundzie odpala. Strasznie to denerwuje szczególnie na mieście. Nie wiem co to może być
[ Dodano: 2014-04-27, 22:27 ]
o to kody błędów silnika
KODY BŁĘDÓW - Silnik Data 21.03.2014 Godzina 12:53:19 4B0907552F 2.4L V6/5V MOTR HS D05
17978 Moduł sterujący zablokowany brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY
17546 Mieszanka za bogata strona 2 - regulacja długoterminowa - wolne obroty brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY
17544 Mieszanka za bogata strona 1 - regulacja długoterminowa - wolne obroty brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY
dziś zająłem sie przepływomierzem rozkręciłęm a na siatce spoczywał komar. delikatnie usunąłem zanieczyszczenia po czym założyłem na rurę omijając filtr, następnie odpaliłem fure i od razu od paliła dodam zę silnik był ciepły bo tyle co wróciłem z pracy do domu ok 12 km. Autko chodziło tak jak powinno odpaliłem jeszcze tak z 10 razy i było ok na vagu żadnego błędu. Dla pewności dmuchłem jeszcze w przepływkę i silnik zareagował spadkiem obrotów więc chyba wszystko w porządku. Następnie przystąpiłem zpowrotem do skręcenia wszystkiego do kupy.Niestety silnik odpalił ale obroty strasznie skakały a błędów brak... Jestem bez mapy odłączyłem ako na 20 min mam nadzieje że to coś pomorze jeśli nie to co mam zrobić

[ Dodano: 2014-05-14, 08:03 ]
Podłączyłem odpaliło i wszystko wróciło do normy. jadę na przejażdżkę by rozgrzać auto i zobaczyć jak teraz odpala na ciepłym mam nadzieje że mu przeszło. Bo jak nie to czeka mnie masa pracy i szukania przyczyn
[ Dodano: 2014-05-14, 08:27 ]
po krótkiej przejażdżce i kilku odpaleniach na razie ok