Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

AUDI C5 2.5 TDI klimatyzacja rośnie temperatura,webasto !

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
ODPOWIEDZ
CzarnyPocisk
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

AUDI C5 2.5 TDI klimatyzacja rośnie temperatura,webasto !

Post autor: CzarnyPocisk » 03 maja 2014, 23:15

Witam
Na wstępie chciałbym się przywitać i pozdrowić wszystkich posiadaczy "czterech obręczy"

mam a6 od miesiąca,ogólnie jestem bardzo z niej zadowolony,udało mi się trafić zadbany egzemplarz lecz niestety po dwóch tygodniach użytkowania,wyszły pewne usterki które nie dają mi spać,i pomimo wizyt u dwóch mechaników w Warszawie dalej nie wiem nic.

postaram się po kolei opisać usterki:
Ad.1
Po zakupie kilka razy rano włączałem webasto (mam tylko za pomocą pilota) i normalnie się uruchamiało,spaliny uciekały pod samochodem,ale prawie niewidoczne,i samochód się nagrzewał w środku,a tu nagle dzisiaj włączam i myślałem że się Audiolka zapaliła!!!
słychać że webasto brzeczy tak jak wcześniej,ale dym jest pod całą maską że aż idzie do kabiny i nie grzeje w środku :( co mogło się stać że webato nagle przestało działać ?
Ad.2
Drugim problem jaki ujawnił się od około tygodnia jak przyszły te cieplejsze dni jest stan temperatury płynu w chłodnicy i wyłączającej się klimatyzacji.
Zrobiłem już nim trasę 700km + po Warszawie już jakieś 400km wiadome korki i cały czas z klimatyzacją na 21-22 stopnie chłodzi elegancko i wszystko według liczników było w normie temp.oleju około 100c wody 90-91c problem się ujawnił gdy stałem pod sklepem w słońcu,temperatura zaczyna po kilku minutach rosnąć,oleju osiąga powyżej 100c a woda dochodzi na liczniku do prawie 110c ! klimatyzacja zaczyna w pewnym momencie dmuchać ciepłym powietrzem,i zapala się guzin (EKON) dodam że wentylatory kręcą się obydwa cały czas a poziom płynu w zbiorniczku wyrównawczym jest na poziome troszkę powyżej MAX pomimo wskazań na liczniku 110c ! gdy rusze i jade lub zgaszę silnik i zapale od nowa klimatyzacja się załącza i dmucha zimnym,na wyłączonej klimatyzacji nie zauważyłem aby temperatura się podwyższała pomimo postoju,też nie wiem do kogo mam z tym podjechać:(dlatego również proszę o jakieś sugestie!

pozdrawiam i czekam na odpowiedź
BYŁO...
AUDI A4 B5 2.5 TDI FWD MANUAL (AKN)
AUDI A4 B5 2.5 TDI QUATTRO TIPTRONIC (AFB)
JEST :)
AUDI A6 C5 2.5 TDI QUATTRO MANUAL (BDH)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja