Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Blad P401 audi a6 c6 2.7

Silniki wysokoprężne
masud

Blad P401 audi a6 c6 2.7

Post autor: masud » 19 kwie 2014, 09:29

w aucie wykoczyl mi niedawno blad P401 czyli nie wystarczajacy przeplyw.mam pytanie do osob ktore mially podobny problem gdzie lezy przyczyna czy trzeba przecyscic uklad, czy wziasc sie za wyczyszczenie egr ktory nei byl czysczony czy ewentualnie trzeba wymieniac egr?.dodam ze auto jeden z kolektorow w tym roku mialo wymieniione na nowy a caly uklad oprocz egeru czyszczony byl w zeszlym sezonie

Deniro
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Deniro » 19 kwie 2014, 12:21

Idziemy po najtanszej lini oporu <rotfl> czyli czyszczenie porzadne nie tylko egr calego ukladu / kolektor jak nie pomoze dopiero wymiana

masud

Post autor: masud » 20 kwie 2014, 11:47

tego bylem w stanie sie domyslec.pytanie czy tego egra mam calego wykrecic czy tylko ten koncowy grzybek z wezykiem. zastanawiam sie tez nad zawieziem auta do zakladu robiacego podobne rzeczy

Deniro
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Deniro » 20 kwie 2014, 13:05

masud pisze:wykrecic czy tylko ten koncowy grzybek z wezykiem
masz odpowiedz w moim poscie ,

Wesolych !

masud

Post autor: masud » 20 kwie 2014, 19:31

dzieki deniro i wzjaemnie wesolych.twoja wypowiedz niewiele wnosi i pomaga bo jak juz pisalem uklad w calosci byl czyszczony w zeszlym sezonie oprocz egra.wiec problem lezy najprawdopodobniej w egrze a pytanie kieruje do osob ktore to przerabialy i problem zlikwidowaly.i pytanie czy to wyciagac cale z chlodniczka i czyscic calosc czy tylko tego grzybka z wezykiem?

Deniro
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Deniro » 20 kwie 2014, 22:50

No przeciez pisze kolego ze WSZYSTKO

wojtas570
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: wojtas570 » 22 cze 2014, 23:07

wywal tego egr-a i dpf-a - te zabawki zabijają silnik!
ja walczyłem kilka miesięcy z wibracjami silnika i nadwozia, zwiekszajacym sie stanem oleju....
wreszcie pewien mądry facet doszedł co jest - teraz....jak ręką odjął. nic sie nie dzieje , kultura pracy silnika zmienila sie diametralnie, przybylo mocy i co najwazniejsze nie dymi, nie szarpie i poziom oleju (narazie) nie wzrasta.

CYTAT:

------------------- cała ta ekologia to ściema. całe to dopalanie spalin to lipa - DPF itak ma wypluć co wypluje - podczas czyszczenia idzie taka dawka syfu że szok a przy okazji zasysa niezłą dawkę paliwka. EGR może i dobry wynalazek ale żeby było ok trzeba go co 20-40 tyś km wymienić bo to co w nim pływa i jaka jest tam temperatura niestety powoduje że jest mało trwałą konstrukcją a takie dmuchanie spalinami do dopalenia niestety zaniża nam moc bo silnik nie dostaje z dawką paliwa czystego powietrza (LOGIKA). więc jak ktoś pisze że silnik jest żwawszy z egr to poprostu nie wierzę. --------------------

odrazu mówię że mechanikiem nie jestem ale ludzie którzy zabrali się za moje auta robią to naprawdę kuuuuupę czasu i znają się na tym co robią - dowodzi temu fakt iż ani ASO ani innych 7-8 okolicznych cenionych mechaniorów i komputerowców głowiło się i troiło a wyszła wielka KUPA.

już i wtryski mi chcieli wymieniać, i przepustnicę nową zamawiać, przepływkę, nowy egr, klapy i wiele innych strzałów w ciemno.

Wielkie dzięki dla "STINGER" który mnie nakierował na dobry tor.

masud

Post autor: masud » 23 cze 2014, 13:47

przyczyna bledu p401 w moim aucie byl przeciety wezyk dochodzacy do grzybka egeru ten gumowy od gory. po dorobieniu nowego problem odpukac nie powrocil

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja