Witam, nie dawno kupiłem Audi A6 C5 1.8T AWT z 2003r. , problem tkwi w tym, że wskaźnik temperatury wody nie podnosił się, albo podniósł się raz na tydzień ale za chwile opadł, więc zacząłem działać. Zacząłem od czujnika, wymieniłem , podgrzałem go na "sucho" wentylator się wł na chłodnicy a wskazówka dalej w miejscu, dzisiaj byłem u gościa, starego speca od audika i elektroniki, mówił że wymienił jakiś czujnik i kilka kabelków pordzewiałych, jednak teraz wskaźnik działa lecz bardzo dziwnie. Auto gdy stoi z zapalonym silnikiem temp. wzrośnie do 90, gdy nabiorę prędkości spada - rośnie od 65-90, zresztą nie ma większej reguły. Wie ktoś o co może chodzić, czekam na pomoc.
Pozdrawiam!
A6 C5 dziwne zachowanie wskaznika temp. wody
A6 C5 dziwne zachowanie wskaznika temp. wody
Zapach spalin to moje naturalne środowisko
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Bo pewnie sprawdzałeś nie ten czujnikDave92 pisze:podgrzałem go na "sucho" wentylator się wł na chłodnicy a wskazówka dalej w miejscu,

Warto sprawdzić vagiem jego wskazania. Co podaje na ecu a co na licznik. Ale pewnie masz i termostat do wymiany.Dave92 pisze:Auto gdy stoi z zapalonym silnikiem temp. wzrośnie do 90, gdy nabiorę prędkości spada - rośnie od 65-90
Właśnie jestem po jeździe próbnej i sytuacja wygląda tak: autko stoi z odpalonym silnikiem, temperatura rośnie na zegarach do ~91 stopni C. Gdy ruszę i nabiorę prędkości zaczyna od razu spadać. Przed wizytą u gościa byłem na kompie i pokazało jeden błąd.
"18062.P1654 komputer sterujący przyrządów- niesprawność w systemie"
Aktualnie nie byłem na kompie po tej naprawie u tego speca...
"18062.P1654 komputer sterujący przyrządów- niesprawność w systemie"
Aktualnie nie byłem na kompie po tej naprawie u tego speca...

Zapach spalin to moje naturalne środowisko
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Mazdomania