Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Problem z oświetleniem wnętrza

Elektryka
ODPOWIEDZ
Foxy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Problem z oświetleniem wnętrza

Post autor: Foxy » 06 lut 2014, 22:59

Witam,

posiadam audi a6 c5 z 98r. Mój problem polega na tym, że oświetlenie reaguje jedynie na prawe tylne drzwi, tzn. zapala się lampka pod siedzeniem pasażera, w drzwiach oraz oświetlenie centralne. Po otwarciu pozostałych drzwi kompletnie nic się nie dzieje, wszędzie ciemno. Z początku podejrzewałem mikroprzełącznik w zamkach ale trochę dziwne wydało mi się żeby padły we wszystkich pozostałych drzwiach. Co z oświetleniem działo się wcześniej tego nie wiem (czy oświetlenie padało z drzwi na drzwi czy może od razu na wszystkich 3, albo jeszcze jakieś inne historie) gdyż samochód zakupiłem już z tą usterką. Dodatkowo oświetlenie bagażnika, raz działa raz nie, byłem już z tym u elektryka, coś wspomniał o tych czujnikach w zamkach ale z racji braku czasu zajął się tylko oświetleniem bagażnika (wymienił całą konsolę na nową), odebrałem samochód wszystko było ok, za jakiś czas znowu raz jest raz nie ma. Czasem jak stuknąć, trochę poruszać to świeci więc zwyczajnie w świecie coś nie łączy, pikuś. Ale bardziej interesuje mnie oświetlenie wnętrza tzn dlaczego reaguje tylko na prawe tylne drzwi. Jakieś sugestie co do przyczyny? Co mam ewentualnie sprawdzić?

Awatar użytkownika
zarzyk
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 2000
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.8T APU 150KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

Post autor: zarzyk » 07 lut 2014, 02:58

sprawdź kostki w słupkach tzn jak sie ściagnie gumowa harmonijkę to zobacz czy kable sa cale i kostki podpiete. mozesz zerknac na same światłą tzn elektronike tam czy nie ma zimnych lutow.
Nie bój się eksperymentów. Amatorzy zbudowali Arkę Noego a fachowcy Tytanic-a

Awatar użytkownika
kanar2306
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marek
Rocznik: 2013
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TDI 313KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: kanar2306 » 09 lut 2014, 09:46

A FIS pokazuje otwarcie pozostałych drzwi czy tylko prawe tylne pokazuje??Podepnij pod VAGa i sprawdz bloki pomiarowe...

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja