Witam,
posiadam audi a6 c5 z 98r. Mój problem polega na tym, że oświetlenie reaguje jedynie na prawe tylne drzwi, tzn. zapala się lampka pod siedzeniem pasażera, w drzwiach oraz oświetlenie centralne. Po otwarciu pozostałych drzwi kompletnie nic się nie dzieje, wszędzie ciemno. Z początku podejrzewałem mikroprzełącznik w zamkach ale trochę dziwne wydało mi się żeby padły we wszystkich pozostałych drzwiach. Co z oświetleniem działo się wcześniej tego nie wiem (czy oświetlenie padało z drzwi na drzwi czy może od razu na wszystkich 3, albo jeszcze jakieś inne historie) gdyż samochód zakupiłem już z tą usterką. Dodatkowo oświetlenie bagażnika, raz działa raz nie, byłem już z tym u elektryka, coś wspomniał o tych czujnikach w zamkach ale z racji braku czasu zajął się tylko oświetleniem bagażnika (wymienił całą konsolę na nową), odebrałem samochód wszystko było ok, za jakiś czas znowu raz jest raz nie ma. Czasem jak stuknąć, trochę poruszać to świeci więc zwyczajnie w świecie coś nie łączy, pikuś. Ale bardziej interesuje mnie oświetlenie wnętrza tzn dlaczego reaguje tylko na prawe tylne drzwi. Jakieś sugestie co do przyczyny? Co mam ewentualnie sprawdzić?