Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Kompletny montaż originalnych knenonów

Elektryka
ODPOWIEDZ
matdriver
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Kompletny montaż originalnych knenonów

Post autor: matdriver » 17 sty 2014, 11:09

Witam, przeczytałem wszystkie posty na temat montażu ksenonu. Szukałem podobnego tematu lecz nie znalazłem. Więc tak do tematu chciałbym zamontować u siebie w audi a6 c5 99r kompletną instalacje ksenonową miedzy innymi zderzak z spryskiwaczami, lampy oraz autopoziomwanie. Drodzy koledzy pomożecie naprowadzić mnie jak zabrać się do tego krok po kroku najlepiej ;) mam do dyspozycji inne audi a6 które jest wyposażone w ori ksenon. Miedzy innymi chcę się od Was dowiedzieć jak przerzucić do mojego samochodu ten system spryskiwaczy oraz autopoziomwanie. Pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
kot919
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Audi Forum
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: kot919 » 17 sty 2014, 11:35

Sugeruję odezwać się do Kolegi nixev - kilka dni temu zakończył instalację tych systemów u siebie (co prawda w oście).
Ja mógłbym napisać Ci jak to wygląda pod względem technicznym (jak połączyć wszystko pod względem elektrycznym, oraz opisać co najwyżej fragmenty przy których kiedyś 'dłubałem') - to samo napisałem jemu. Damian natomiast oprócz tej wiedzy będzie wiedział jak to ugryźć pod względem mechanicznym :-) (w sensie którędy przeciągnąć przewody, gdzie co przykręcić itp)

Tak w skrócie co potrzebujesz:
- spryskiwacze z zaślepkami (te na zewnątrz zderzaka). Zderzaka nie wymieniaj, wytnij tylko dziury w Twoim, w ten sposób nie będziesz musiał malować, a ponadto zderzak jest przystosowany do takiej przeróbki
- węże
- zbiornik spryskiwaczy (jest większy, i na pewno się przyda), skoro masz możliwość przekładki (oczywiście z pompką)
- nie wiem czy jest potrzebny nowy przekaźnik wycieraczek (musisz się zapytać Damiana)
- oczywiście lampy xenon z przetwornicami
- sterownik poziomowania (Damian mówił, że koniecznie bez końcówki 'C' na końcu) - do sterowania statycznego
- dwa czujniki na przednią i tylną oś
- mocowania czujników
- i troszkę czasu, aby to wszystko połączyć do kupy :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja