Kompletny montaż originalnych knenonów
Kompletny montaż originalnych knenonów
Witam, przeczytałem wszystkie posty na temat montażu ksenonu. Szukałem podobnego tematu lecz nie znalazłem. Więc tak do tematu chciałbym zamontować u siebie w audi a6 c5 99r kompletną instalacje ksenonową miedzy innymi zderzak z spryskiwaczami, lampy oraz autopoziomwanie. Drodzy koledzy pomożecie naprowadzić mnie jak zabrać się do tego krok po kroku najlepiej
mam do dyspozycji inne audi a6 które jest wyposażone w ori ksenon. Miedzy innymi chcę się od Was dowiedzieć jak przerzucić do mojego samochodu ten system spryskiwaczy oraz autopoziomwanie. Pozdrawiam 
- kot919
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Sugeruję odezwać się do Kolegi nixev - kilka dni temu zakończył instalację tych systemów u siebie (co prawda w oście).
Ja mógłbym napisać Ci jak to wygląda pod względem technicznym (jak połączyć wszystko pod względem elektrycznym, oraz opisać co najwyżej fragmenty przy których kiedyś 'dłubałem') - to samo napisałem jemu. Damian natomiast oprócz tej wiedzy będzie wiedział jak to ugryźć pod względem mechanicznym
(w sensie którędy przeciągnąć przewody, gdzie co przykręcić itp)
Tak w skrócie co potrzebujesz:
- spryskiwacze z zaślepkami (te na zewnątrz zderzaka). Zderzaka nie wymieniaj, wytnij tylko dziury w Twoim, w ten sposób nie będziesz musiał malować, a ponadto zderzak jest przystosowany do takiej przeróbki
- węże
- zbiornik spryskiwaczy (jest większy, i na pewno się przyda), skoro masz możliwość przekładki (oczywiście z pompką)
- nie wiem czy jest potrzebny nowy przekaźnik wycieraczek (musisz się zapytać Damiana)
- oczywiście lampy xenon z przetwornicami
- sterownik poziomowania (Damian mówił, że koniecznie bez końcówki 'C' na końcu) - do sterowania statycznego
- dwa czujniki na przednią i tylną oś
- mocowania czujników
- i troszkę czasu, aby to wszystko połączyć do kupy
Ja mógłbym napisać Ci jak to wygląda pod względem technicznym (jak połączyć wszystko pod względem elektrycznym, oraz opisać co najwyżej fragmenty przy których kiedyś 'dłubałem') - to samo napisałem jemu. Damian natomiast oprócz tej wiedzy będzie wiedział jak to ugryźć pod względem mechanicznym
Tak w skrócie co potrzebujesz:
- spryskiwacze z zaślepkami (te na zewnątrz zderzaka). Zderzaka nie wymieniaj, wytnij tylko dziury w Twoim, w ten sposób nie będziesz musiał malować, a ponadto zderzak jest przystosowany do takiej przeróbki
- węże
- zbiornik spryskiwaczy (jest większy, i na pewno się przyda), skoro masz możliwość przekładki (oczywiście z pompką)
- nie wiem czy jest potrzebny nowy przekaźnik wycieraczek (musisz się zapytać Damiana)
- oczywiście lampy xenon z przetwornicami
- sterownik poziomowania (Damian mówił, że koniecznie bez końcówki 'C' na końcu) - do sterowania statycznego
- dwa czujniki na przednią i tylną oś
- mocowania czujników
- i troszkę czasu, aby to wszystko połączyć do kupy