Mam u siebie pęknięty boczek kierowcy.
Jak można to naprawić

Zdjęcie boczka
Z góry dzięki za pomoc.
Też właśnie myślałem żeby to od środka podkleić, chociaż nie widzi mi się ściąganie boczkówkamil666 pisze:Podejrzewam że będzie to demontaż, od spodu żywica i włókno szklane. (powinno wytrzymać)
Co do widocznego pęknięcia z zewnątrz, to może wypełnienie silikonem (powinno być mało widoczne)
Właśnie mam Bose, plus przyciski od foteli memory i ambient light ale to juz chyba nie ma znaczenia.shaqal pisze:Demontaz boczka drzwi to 5 minut, ostatnio demontowałem u siebie przednie boczki.
Najlatwiej znaleźć używany boczeg i go podmienić, rączke listwy czy klawisze możesz przełozyc. Nie przełozysz na pewno kratki głosnika, więc jeśli masz bose o szukaj boczka który tez bedzie pod system bose.
Klej epoksydowy do plastiku.krysti pisze:Dzięki za odpowiedź.
Jaki środek do klejenia używałeś??
Jezeli chodzi o kratke glosnika, to tez jest to jak najbardziej do zrobienia, wiem bo sam tez wymienialem. Ktos mi kiedys kopna w kratke i mialem dziure. Zamowilem nowa w ASO i wymienilem. Originalna jest wtopiona w boczek w 9 miejscach na takich bolcach. Wystarczy rozwiercic stara kratke od tylu w tych miejscach zeby ja wyciagnac. Potem wkladasz nowa kratke i wtapiasz nowe bolce naprzyklad lutownica.shaqal pisze:Demontaz boczka drzwi to 5 minut, ostatnio demontowałem u siebie przednie boczki.
Najlatwiej znaleźć używany boczeg i go podmienić, rączke listwy czy klawisze możesz przełozyc. Nie przełozysz na pewno kratki głosnika, więc jeśli masz bose o szukaj boczka który tez bedzie pod system bose.