witam. problem jak w temacie na vagu zakodowane jest i opuszczanie dziala a domykania nie ma. moze ktos mnie naprowadzi
na jakis bezpiecznik lub przekaznik co mam sprawdzic i jak?
przy okazji drugie zawsze po odpaleniu pojedynczy dzwiek i na fisie kontrolka spalonej zarowki,wszystkie te glowne sprawdzone dzialaja.
moze jakos to na vagu sprawdzic sie da? bledow nie ma zadnych,a wogole za ktore zarowki komp odpowiada,bo te we wnetrzu raczej nie?
z gory dziekuje za kazda wskazowke.pozdrawiam
(a6 c5) brak domykania szyb z pilota
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: (a6 c5) brak domykania szyb z pilota
Nie wiem czy ma to jakiś związek, ale czy jak przekręcisz stacyjkę i jeden raz naciśniesz przycisk opuszczania szyby to opuszcza się do końca sama oraz czy jak naciśniesz przycisk podnoszenia szyby to podnosi się do końca w automacie? Nie wiem czy ma to związek, ale być może nie masz zakodowanych górnych pozycji szyb i wtedy moduł może nie wiedzieć jak długo ma podnosić szybydamass pisze:witam. problem jak w temacie na vagu zakodowane jest i opuszczanie dziala a domykania nie ma. moze ktos mnie naprowadzi na jakis bezpiecznik lub przekaznik co mam sprawdzic i jak?

Moduł sprawdzania świateł jest w nogach kierowcy pod kierownicą (taki podwójny przekaźnik), i nie kojarzę aby była możliwość diagnozy Vagiem.damass pisze:przy okazji drugie zawsze po odpaleniu pojedynczy dzwiek i na fisie kontrolka spalonej zarowki,wszystkie te glowne sprawdzone dzialaja.moze jakos to na vagu sprawdzic sie da? bledow nie ma zadnych,a wogole za ktore zarowki komp odpowiada,bo te we wnetrzu raczej nie?
Według schematu sprawdza działanie:
- przednich świateł mijania
- tylnych świateł pozycyjnych
- świateł stop
Prawdopodobnie może też kontrolować:
- kontrolkę|czujnik poziomu płynu hamulcowego (jednak błąd tego powinien wyskoczyć w ABS)
- czujnik hamulców (jednak błąd tego powinien wyskoczyć w ABS, bądź innych modułach)
- możliwe że ma też jakąś kontrolę silniczków regulacji reflektorów