Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

(a6 c5) brak domykania szyb z pilota

Elektryka
ODPOWIEDZ
damass
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

(a6 c5) brak domykania szyb z pilota

Post autor: damass » 31 sie 2013, 12:51

witam. problem jak w temacie na vagu zakodowane jest i opuszczanie dziala a domykania nie ma. moze ktos mnie naprowadzi
na jakis bezpiecznik lub przekaznik co mam sprawdzic i jak?
przy okazji drugie zawsze po odpaleniu pojedynczy dzwiek i na fisie kontrolka spalonej zarowki,wszystkie te glowne sprawdzone dzialaja.
moze jakos to na vagu sprawdzic sie da? bledow nie ma zadnych,a wogole za ktore zarowki komp odpowiada,bo te we wnetrzu raczej nie?
z gory dziekuje za kazda wskazowke.pozdrawiam

Awatar użytkownika
xoslox
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 AGA 165KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: xoslox » 31 sie 2013, 13:41

Spróbuj wsadzić kluczyk w zamek i przekręcić w pozycję otwarcia i przytrzymać. Zobaczymy czy wtedy się otworzy ?

damass
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: damass » 31 sie 2013, 14:20

z kluczyka tez otwiera ale nie zamyka.

Awatar użytkownika
kot919
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Audi Forum
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Re: (a6 c5) brak domykania szyb z pilota

Post autor: kot919 » 01 wrz 2013, 13:46

damass pisze:witam. problem jak w temacie na vagu zakodowane jest i opuszczanie dziala a domykania nie ma. moze ktos mnie naprowadzi na jakis bezpiecznik lub przekaznik co mam sprawdzic i jak?
Nie wiem czy ma to jakiś związek, ale czy jak przekręcisz stacyjkę i jeden raz naciśniesz przycisk opuszczania szyby to opuszcza się do końca sama oraz czy jak naciśniesz przycisk podnoszenia szyby to podnosi się do końca w automacie? Nie wiem czy ma to związek, ale być może nie masz zakodowanych górnych pozycji szyb i wtedy moduł może nie wiedzieć jak długo ma podnosić szyby :-)
damass pisze:przy okazji drugie zawsze po odpaleniu pojedynczy dzwiek i na fisie kontrolka spalonej zarowki,wszystkie te glowne sprawdzone dzialaja.moze jakos to na vagu sprawdzic sie da? bledow nie ma zadnych,a wogole za ktore zarowki komp odpowiada,bo te we wnetrzu raczej nie?
Moduł sprawdzania świateł jest w nogach kierowcy pod kierownicą (taki podwójny przekaźnik), i nie kojarzę aby była możliwość diagnozy Vagiem.
Według schematu sprawdza działanie:
- przednich świateł mijania
- tylnych świateł pozycyjnych
- świateł stop
Prawdopodobnie może też kontrolować:
- kontrolkę|czujnik poziomu płynu hamulcowego (jednak błąd tego powinien wyskoczyć w ABS)
- czujnik hamulców (jednak błąd tego powinien wyskoczyć w ABS, bądź innych modułach)
- możliwe że ma też jakąś kontrolę silniczków regulacji reflektorów

damass
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: damass » 05 wrz 2013, 20:30

sory ze sie nie odzywalem ,ale mialem brak dostepu do neta.

a wiec jak zalacze zaplon i nacisne raz przycisk od szyby to podnosi do konca i tak samo opuszcza,a jak to zakodowac?

a ten modul od swiatel jak znajde to sprawdze,a wogole jak sprawdzic jego dzialanie?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja