Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

kilka pytań dot. hamulców

Układ hamulcowy
ODPOWIEDZ
kikson
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

kilka pytań dot. hamulców

Post autor: kikson » 17 sie 2013, 09:13

Witam,

Jako że ostatnio musiałem zmienić klocki hamulcowe jak zwykle wynikły z tego kłopoty, mam zaciski dwu tłoczkowe i po każdej stronie jeden tłoczek nie działa, dodatkowo żeby było śmiesznie odpowietrzniki są urwane (jeden nie ma już gwintu i siedzi zwykła śruba), teraz każde koło przy hamowaniu na postoju wydaje dziwny dźwięk, do czego zmierzam, tutaj części są drogie wiec postanowiłem ściągnąć z pl ale jest kłopot bo i nowe dużo kosztują a takie dwu tłoczkowe na allegro nie widziałem, są jedno tłoczkowe ale jaka jest siła hamowania? gorsza? lepsza? chce kupić zaciski i zrobić to porządnie,

dla ludzi którzy powiedzą było dać do mechanika zapraszam do Szwecji i nich sobie naprawia jak tutaj za wymianę przekaźnika 1000 koron, a telepanie kierownicy przy 120 do tej pory nie potrafią zrobić.

Będę bardzo wdzięczny za każdą sugestie.

Dzieki pozdrawiam

Mortiis
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Mortiis » 17 sie 2013, 15:09

kikson nie wiem jak jest dokładnie w A6 ale musiał byś sprawdzić średnice tłoczków w swoich zaciskach i zobaczyć średnice w tym jedno tłoczkowym zacisku przy tym jedno tłoczkowym średnica powinna być znacznie większa od dwu tłoczkowego i wtedy taka zamiana ma sens ;)

kikson
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kikson » 17 sie 2013, 15:55

No dzięki za sugestie, czekam dalej, mam nadzieje że ktoś wie coś na ten temat, bo widziałem że jedno tłoczkowe były montowane także i w dużych silnikach no to skoro 400km hamuje dobrze to czemu moja miała być nie hamować,

jeżeli ktoś jest wie to proszę o pomoc,

dziękuje za przeniesienie

pozdrawiam

[ Dodano: 2013-08-18, 13:35 ]
nikt nic nie wie?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja