Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Zasieg reflektorów po regeneracji zamały....

Nadwozie
ODPOWIEDZ
Esperak
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Zasieg reflektorów po regeneracji zamały....

Post autor: Esperak » 14 sie 2013, 23:50

Witam.

W tym tygodniu oddałem do regeneracji moje reflektory.
Firma z kilkunastoletnim doświadczenie itp.
Zrobili wszystko jak należy a przynajmniej jeśli chodzi o polerowanie szkieł i nowe odbłyśniki w soczewkach.
poskładałem wszystko do kupy odpaliłem naprawdę moc bi-xenonów robi wrażenie.
Kłopot w tym że nie jestem w stanie prawidłowo ustawić zasięgu świateł gdyż kończy się zakres w podnoszeniu <szok>
Poziomizery działają prawidłowo, test Vag potrafi mocno opuścić i mocno podnieść niestety w pozycji "0" mam ustawić zakres prawidłowego świecenia manualnie pokrętłami i tu jest kłopot mam na max do gory na pokrętłach a zasięg przeciętny.

Pytanie do znawców tematu którzy już rozbierali lampy czy tam można coś źle poskładać.???? nie wiem może pomylić podkładki.???? a może coś innego źle przykręcić jakieś sugestie.??????
Black Power
Obrazek

lukwoj21
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Łukasz
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: lukwoj21 » 15 sie 2013, 08:45

robiłes adaptacje xenonów musisz zrobic adaptacje wtedy zenony ustawia sie na 0 potem trzeba ustawic lampe manualnie i zapisac ustawienia.Po tej operacji beda swieciły bardzo ładnie.

Esperak
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Esperak » 15 sie 2013, 09:53

lukwoj21 pisze:robiłes adaptacje xenonów musisz zrobic adaptacje wtedy zenony ustawia sie na 0 potem trzeba ustawic lampe manualnie i zapisac ustawienia.Po tej operacji beda swieciły bardzo ładnie.
Dzięki za poradę ale pisałem wyżej ze vag pokazuje ok. Adaptacja też. a zakres nadal za mały.

[ Dodano: 2013-08-15, 20:37 ]
Dzisiaj rozebrałem jeszcze raz lampy i chyba znalazłem przyczynę mocowania soczewki chyba nie do końca były wyregulowane znaczy dolne dokręciłem mocno i teraz soczewka ma równy odstęp u dołu i u góry od odbłyśnika.
Jutro potestuje to dam znać. czy to rozwiązało kłopot.
Black Power
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja