jak wymienic zacis tylni
jak wymienic zacis tylni
Witam mam problem bo urwałem gwint odpowiecznika przy odpowieczaniu i teraz musze wymienic zacisk.musze spuscic cały płyn? i jak to mam zrobic.Z góry dzieki za podpowiedzi
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
wuler, prościutka sprawa. Odkręcasz dwie śruby, zdejmujesz zacisk, odpinasz linkę od ręcznego, płynu nie musisz spuszczać. Możesz delikatnie przytkać końcówkę przewodu po wykręceniu z zacisku, nawet zapałką
No chyba że płyn kwalifikuje się do wymiany to nawet się nie zastanawiaj tylko spuszczaj.
Luknij w ten temat viewtopic.php?t=20864 Tam masz piękne instruktażowe fotki.

Luknij w ten temat viewtopic.php?t=20864 Tam masz piękne instruktażowe fotki.
Warsztat, naprawy Audi A6.
- hemiV8
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2001
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
wuler, bracie!
Dodam tylko, że… nie dopuść do zapowietrzenia całego układu i niech ci do głowy nie przyjdzie spuścić cały płyn do butelki. Przed odkręceniem zacisku radzę zacisnąć gumowy przewód hamulcowy i dopiero wtedy odkręcić go od zacisku hamulcowego.
Poza tym jedÂź do ślusarza niech wykręci urwany odpowietrznik (przynajmniej niech spróbuje) - myślę, że będzie taniej niż kupno nowego.

Dodam tylko, że… nie dopuść do zapowietrzenia całego układu i niech ci do głowy nie przyjdzie spuścić cały płyn do butelki. Przed odkręceniem zacisku radzę zacisnąć gumowy przewód hamulcowy i dopiero wtedy odkręcić go od zacisku hamulcowego.
Poza tym jedÂź do ślusarza niech wykręci urwany odpowietrznik (przynajmniej niech spróbuje) - myślę, że będzie taniej niż kupno nowego.