Witam serdecznie wszystkich forumowiczów,
Mam problem. Jutro wybieram się do Gdańska. Poszukuję dobrego warsztatu który usunie mi usterkę. Mianowicie dziś na FISie mam kontrolki od hamulca ręcznego i dodatkowy komunikat PARKING BRAKE. Nie mam gdzie podłączyć się do kompa. Wiem, że jest to problem z lewym zaciskiem, który ledwo mi odblokował koło. Proszę jakieś namiary na fachowy warsztat w Gdańsku, który w ciągu dnia jest mi w stanie naprawić hamulec ręczny.
A6C6 2.4 problem z recznym
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Najprawdobodobniej do wymiany odcinek przewodu od zacisku do nadkola w bagażniku /rumuńskie kable gniją i sie rozpadają / .tomaszekz pisze:Czy do wymiany cały lwy hamulec?
Można wyciąć 20-30 cm ale za rok będzie to samo .
Pomogłem
A6 C6 brak wspomagania silnik 2.4

- sosna
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ALF 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Ja mam podobny problem u mnie jak chce otworzyc zaciski oczywiscie vcds to tloczek się troche cofnie i potem slychac jak silniczek dziala dalej a tloczek stoi w miejscu,nawet manualnie go nie cofnie zeby nowe klocki weszly. Mowa tu o wymianie klockow bo odnosnie bledow to wiadomo nie znikna dopóki nie wymienimy klockow i zakodujemy nowe, także nie wiem o co kaman??
Wielki szacun dla Kolegów z AZ Serwis. Pomogli. Odcinek przewodu był "przegniły", został wymieniony tak około 30 cm. Przez dzień było OK. Zrobiłem 300 km, kilkakrotnie odpalałem auto i, niestety, błąd powrócił... ESP się nie wyłącza i potem komunikat o hamulcu postojowym ( żółty ). Znów wyłączenie i ponowne odpalenie auta i jest OK. Pozostaje skan auta i dalsze szukanie tylko gdzie i czego? Czy to zacisk czy może silnik? Znów problem dopadł mnie w moim mieście gdzie raczej fachowców jak na lekarstwo.