Witam od dłuższego czasu staram się naprawić pamięć foteli wszystko działa tak jak trzeba poza oparciem które zawsze łamie się pod samą kierownice. Przeczytałem mnóstwo tematów na temat pamięci foteli jak i w audi i całej grupie vag i nic konkretnego nie znalazłem, ale wpadł mi do głowy pewien pomysł, a mianowicie wyczytałem gdzieś, że fotel trzeba zaprogramować poprzez podniesienie fotela maksymalnie do góry i do przodu. U mnie podnosząc tył siedziska do góry silniczek podnosi i w pozycji w której powinno się zatrzymać siedzisko zaczyna pykać, a silniczek cały czas pracuje, tak jakby jakiegoś ogranicznika nie było, a żeby opuścić muszę usiąść albo nacisnąć bo coś nie zaskakuje. Czy jest to możliwe, że przez to nie mogę zaprogramować fotela i pamięć źle działa?
Z góry dziękuję za pomoc
pamięć foteli programowanie
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Kolego sliverson wydaje mi się że możesz mieć problem z potencjometrem silniczka regulacji oparcia lub z samym okablowaniem tego silniczka. W obu przypadkach optymalnie byłoby wyciągnąć fotel na zewnątrz pojazdu, zdemontować plastykową osłonę fotela i sprawdzić poprawność działania silnika miernikiem (tzn czy zmienia się rezystancja gdy zmieniasz pozycję oparcia)
Tak jak napisał Kolega tomekkk1 możliwe również że uszkodzona krańcówka 'uniemożliwia' poprawne ustawienie oparcia - zależy co zaprogramowali konstruktorzy AUDI w sterowniku
Tak jak napisał Kolega tomekkk1 możliwe również że uszkodzona krańcówka 'uniemożliwia' poprawne ustawienie oparcia - zależy co zaprogramowali konstruktorzy AUDI w sterowniku