Mam problem z połączeniem SGS4 do bluetooth , a chodzi mi o książkę tel. i rejestr połączeń. Ja poprzednio miałem SGS2 i wszystko śmigało super. Teraz mam SGS4 i ma problem. Telefon łączy się z bluetooth , ten pyta o pozwolenie na dostęp do kontaktów i spisu połączeń z mojego telefonu, ja potwierdzam zgodę i nic. Nawet po 15 min. bluetooth nie ładuje danych z telefonu.
Próbowałem parować kilka razy i to bez powodzenia. Przywróciłem ustawienia fabryczne telefonu i nic.
Czy udało się komuś rozwiązać ten problem? Czy to jest problem związany z Android 4.2?
Bardzo byłbym Wam wdzięczny za pomoc.
[A6C6] bluetooth nie czyta ksiązki tel w Samsungu Galaxy S4
- adamswiatek
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adam
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- adamswiatek
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adam
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Ok, dzięki. Przed chwilą sprawdzałem ponownie Galaxy S2 i wszystko śmiga po 2 minutach. A jak próbuje z S4 to nie czyta książki?
[ Dodano: 2013-05-11, 10:46 ]
Wgrałem na nowo płytkę z BT, przywróciłem ustawienia fabryczne dla telefonu. Sparowałem tel. z bluetoothem , zezwoliłem urządzeniu na dostęp do książki tel. Po tym wszystkim podłączyłem prostownik do aku i zostawiłem telefon z włączonym BT na 2 godziny.
Po 2 godzinach nic. Tzn. to samo co przede zabiegami, czyta tylko wybierane numery i to wszystko
Mam software 5150 , czyli chyba powinno obsłużyć SGS4.
Aby móc korzystać z numerów z kierownicy, włożyłem kartę sim do starego SGS2 i zimortowałem książkę tel. do katalogu telefonu w aucie.
Jest to w tej chwili jedyne wyjście żeby móc dzwonić nie wyciągając telefonu z kieszeni, niestety.
Chyba nie pozostaje mi nic innego jak czekać aż ktoś dojdzie co jest przyczyną i komuś się uda w pełni połączyć SGS4 z bluetooth.
[ Dodano: 2013-05-11, 10:46 ]
Wgrałem na nowo płytkę z BT, przywróciłem ustawienia fabryczne dla telefonu. Sparowałem tel. z bluetoothem , zezwoliłem urządzeniu na dostęp do książki tel. Po tym wszystkim podłączyłem prostownik do aku i zostawiłem telefon z włączonym BT na 2 godziny.
Po 2 godzinach nic. Tzn. to samo co przede zabiegami, czyta tylko wybierane numery i to wszystko

Mam software 5150 , czyli chyba powinno obsłużyć SGS4.
Aby móc korzystać z numerów z kierownicy, włożyłem kartę sim do starego SGS2 i zimortowałem książkę tel. do katalogu telefonu w aucie.
Jest to w tej chwili jedyne wyjście żeby móc dzwonić nie wyciągając telefonu z kieszeni, niestety.
Chyba nie pozostaje mi nic innego jak czekać aż ktoś dojdzie co jest przyczyną i komuś się uda w pełni połączyć SGS4 z bluetooth.
-
- Forum Audi A6 / A7
Ja używam SGSIV w A6C6. Książkę czyta bez problemu, rejestry rozmów też. Jedyny pomysł, jaki mi przychodzi w Twoim przypadku to sprawdzenie, jakie kontakty masz wyświetlane w telefonie i pobawienie się tą opcją. W aucie jest też możliwość ustawienia wybierania kontaktów z SIM lub pamięci urządzenia - ale to dotyczy raczej tego telefonu w podłokietniku. Soft w aucie mam jakiś stary.
V40->S60->S40->S60->WRX->E90->A6 

- xXManiakalnyXx
- Forum Audi A6 / A7