tak, zawieszenie chyba S-Line, tzn juz taki kupilem, ma czerwone amortyzatory, nie zaglebialem sie w tym jakos gleboko, ale wg mnie wyglada niezle na letniej feldze przy tej delikatnej glebie.
Kolor i mi wpadl w oko, miedzy innymi byl to jeden z aspektow wyboru tej wlasnie sztuki,
tak, mialem cala mase problemow z dieslem, mialem 2.0TDI o oznaczeniu BPW, silnik na jednym walku, niby juz jeden z lepszych...ale i tak porazka poniewaz:
-padl walek tzn wytarla sie krzywka - wymieniony na nowy z serwisu koszt calego ze stau z popychaczami panewkami, plynami itp 2600zl
-wtryski wymieniane 2 razy, raz nowe- 10 000 zl i raz uzywane za 1100 zl, dzialaly dluzej niz nowe :D
-padla pompa oleju, zatarla turbine i wtedy postanowilem pobawic sie w tuning, wyciagnalem z silnika ponad 200KM
- po przejechaniu 1000km z 4 litrow oleju robilo sie 8 :D
-pomijajac to, ze byla sprowadzona z niemiec, miala o 100 000km skrecony licznik, byla zlozona z dwuch a na slupku z tylu nie chcial trzymac sie magnes
Dlatego tez nigdy wiecej ku**a diesla, zadnych pompowtryskow, CR, i innych <font color='red'><b>censored</b></font>, poza tym praca diesla mnie wkurza, ten klekot.
Panowie A6 bedzie chyba do sprzedania na jesien bo zona mi truje, ze chce infiniti fx.