Koledzy u mnie w a6 c4 2.6 motor ABC według komputera to nie działa i zastanawiam sie czemu to słuzy? czy to ważny element? pozdrawiam
[ ABC 2.6 150 KM] Prośba o ustalenie znaczenia tego elementu
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marek
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
[ ABC 2.6 150 KM] Prośba o ustalenie znaczenia tego elementu
Koledzy u mnie w a6 c4 2.6 motor ABC według komputera to nie działa i zastanawiam sie czemu to słuzy? czy to ważny element? pozdrawiam
REGULAMIN !
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marek
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
w jakim momencie działania tego czujnika powinno byc napiecie na kostce zasilajacej? bo u mnie na włączonym zapłonie go nie ma, a jeżeli nie ma to gdzie szukać przyczyny, bo bezpiecznika na to pewnie nie ma.
[ Dodano: 2013-03-30, 13:06 ]
jak kolego lukwoj 21 radziłeś sprawdziłem i dałem napięcie na zaworek no i cyka więc chyba jest dobry ale to dla mnie niedobra wiadomośc bo gdzie mam teraz szukać tych prądów, żeby trafiły do kostki zasilajacej?
[ Dodano: 2013-03-30, 13:06 ]
jak kolego lukwoj 21 radziłeś sprawdziłem i dałem napięcie na zaworek no i cyka więc chyba jest dobry ale to dla mnie niedobra wiadomośc bo gdzie mam teraz szukać tych prądów, żeby trafiły do kostki zasilajacej?

REGULAMIN !
Dodatkowo dla rozjaśnienia, zawór ten charakterystycznie "cyka" i ma to miejsce nieregularnie, tzn czasem po odpaleniu, czasem w trakcie pracy silnika. Mam to samo w A6 jak i w Passacie 1,8T;)
A po odkręceniu zbiornik słyszę syk i z tego co wiem, to najpierw trzeba "zbadać" filtr tych własnie oparów, bo jak się zatyka, to zasysa;)Tylko nie wiem gdzie go w A6 szukać...
A po odkręceniu zbiornik słyszę syk i z tego co wiem, to najpierw trzeba "zbadać" filtr tych własnie oparów, bo jak się zatyka, to zasysa;)Tylko nie wiem gdzie go w A6 szukać...
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt: