Witam Wszystkich,
Dzisiaj próbując odpalić swoje Audi, wkładam kluczyk przekręcam i kręci i po chwili zamilkł. Moge sobie przekręcac do skutku bez żadnego efektu. Nic nie cyka, nic nie pstryka (jeśli chodzi o silnik).... kompletna cisza.
Dodatkowo po przekrzekręceniu słysze dwa piknięcia i w miejscu gdzie wyświetla biegi widze wszystkie podświetlone.
Pomocy ...
fotka http://imageshack.us/photo/my-images/5/ ... 62251.jpg/
[ AKN 2.5 150 KM] [A6 C5 2.5TDI TIP] Problem z odpaleniem
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Czarek
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Na początek sprawdziłbym klemy przy aku, rozkręcił, przeczyścił, założył. Jeżeli nic to nieda i nie ma reakcji ze strony rozrusznika, to auto na kanał i zobaczył stan podłączeń przewodów do rozrusznika. To jest następne miejsce złej przewodności lub jej brak. Rozkręcić, przeczyścić, skręcić. Brak reakcji po tym zabiegu ze strony rozrusznika, powinno skutkować zaprowadzeniem do elektryka w celu reaktywacji.
Tak bym zrobił na początek.
Tak bym zrobił na początek.
Problem rozwiązany, brak kręcenia po włożeniu kluczyka wiązało się z wymianą kostki stacyjki. Już rewelacja.
Niestety po drodzę wyskoczyła jeszcze niespodziewana wymiana oleju w skrzyni biegów (tip) oraz wymiana chłodnicy w wyniku której woda dostawała się do skrzyni
Mój genialny mechanik rozwiązał również problem związany z brakiem mocy - jałowością auta. Nie zbierał się. Okazało się, że zawalony był tłumik - katalizator. Po oczyszczeniu auto ma tyle mocy jakby wyjechało z fabryki heh
Mimo to dziękuję za okazaną pomoc
Niestety po drodzę wyskoczyła jeszcze niespodziewana wymiana oleju w skrzyni biegów (tip) oraz wymiana chłodnicy w wyniku której woda dostawała się do skrzyni
Mój genialny mechanik rozwiązał również problem związany z brakiem mocy - jałowością auta. Nie zbierał się. Okazało się, że zawalony był tłumik - katalizator. Po oczyszczeniu auto ma tyle mocy jakby wyjechało z fabryki heh

Mimo to dziękuję za okazaną pomoc