[ TIP+Q] Audi A6 2.8 Quattro Automat - stuki i szarpanie pod
-
- Forum Audi A6 / A7
[ TIP+Q] Audi A6 2.8 Quattro Automat - stuki i szarpanie pod
Witam. W moim audi dzieje się coś nie tak gdy podczas jazdy prosto od prędkości około 40 -80km/h gdy już się rozpędzę i chcę utrzymać tą prędkość np. 50km/h to zaczyna szarpać ze stukaniem lub gdy chcę delikatnie przyspieszyć a gdy skręcam na maxa w dwie strony to zaczyna to robić coraz mocniej. Mechanicy mówili przegub więc spojrzałem i była na jednym pęknięta guma a drugi miał delikatny luz przód tył więc wymieniłem obydwa i trochę mniej to robi i czasem nawet wcale ale wciąż wali.
Ostatnio zmieniony 01 sty 2013, 22:44 przez laskus1994, łącznie zmieniany 1 raz.
Laskus
-
- Forum Audi A6 / A7
Mała poprawka jednak zauważyłem że przy prędkości mniejszej jak 40km/h też są takie stuki i są one równomierne i stuka także gdy samochód ledwo się kula bez gazu gdy kręcę w jedną i lub drugą stronę. Proszę was bardzo o pomoc ponieważ już nie wiem co to może być brak mi sił i szkoda pieniędzy na dalsze wymienianie rzeczy które to mogą być a nie są.
Laskus
- goly191
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
na początek zmień model auta bo RS6 raczej nie maszlaskus1994 pisze:Mała poprawka jednak zauważyłem że przy prędkości mniejszej jak 40km/h też są takie stuki i są one równomierne i stuka także gdy samochód ledwo się kula bez gazu gdy kręcę w jedną i lub drugą stronę. Proszę was bardzo o pomoc ponieważ już nie wiem co to może być brak mi sił i szkoda pieniędzy na dalsze wymienianie rzeczy które to mogą być a nie są.
co do Twojego problemu to zmień mechanika, bo jak widzę ktoś tak diagnozuje to hoho
samemu podnoś auto na lewarze i szarp za koła, pion poziom i sprawdź jak się kręcą czy nic nie obciera itp
-
- Forum Audi A6 / A7
goly191 pisze:na początek zmień model auta bo RS6 raczej nie maszlaskus1994 pisze:Mała poprawka jednak zauważyłem że przy prędkości mniejszej jak 40km/h też są takie stuki i są one równomierne i stuka także gdy samochód ledwo się kula bez gazu gdy kręcę w jedną i lub drugą stronę. Proszę was bardzo o pomoc ponieważ już nie wiem co to może być brak mi sił i szkoda pieniędzy na dalsze wymienianie rzeczy które to mogą być a nie są.
co do Twojego problemu to zmień mechanika, bo jak widzę ktoś tak diagnozuje to hoho
samemu podnoś auto na lewarze i szarp za koła, pion poziom i sprawdź jak się kręcą czy nic nie obciera itp
To troche cie zaskocze bo mam RS6 a mechanik ogolnie dobrze stwierdzil fakt ze przegub bo guma byla peknieta a cos jest nie tam bo prawe kolo nie chce sie krecic a jak ruszy to bardzo ciezko. Odpalilem go na lewarku wrzucilem D i lewe kolo krecilo sie normalnie a prawe wogole nie chcialo jak nim szarpnolem i kumpel dal gaz to sie zakrecilo ale zaczelo stukac taki sam dzwiek jak podczas jazdy ale ciezko powiedziec z kad.
Laskus
- goly191
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
no mnie na pewno nie zaskoczysz RS6 z silnikiem 2.8laskus1994 pisze:To troche cie zaskocze bo mam RS6 a mechanik ogolnie dobrze stwierdzil fakt ze przegub bo guma byla peknieta a cos jest nie tam bo prawe kolo nie chce sie krecic a jak ruszy to bardzo ciezko. Odpalilem go na lewarku wrzucilem D i lewe kolo krecilo sie normalnie a prawe wogole nie chcialo jak nim szarpnolem i kumpel dal gaz to sie zakrecilo ale zaczelo stukac taki sam dzwiek jak podczas jazdy ale ciezko powiedziec z kad.
to wez to popraw jakoś bo razi
to Cię dobrze pokierowałem z tym problemem stukania. a dalej to już chyba nie jest wielka filozofia sprawdzić dlaczego tak jest
-
- Forum Audi A6 / A7