Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[Nawigacja fabryczna] A6 RNS-D uruchomienie "na stole&q

Nawigacja fabryczna
ODPOWIEDZ
markw
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[Nawigacja fabryczna] A6 RNS-D uruchomienie "na stole&q

Post autor: markw » 30 paź 2012, 18:38

Witam :)
Małe pytanie. Co jest potrzebne aby uruchomić nawigację RNS-D na stole? Podłączam zasilanie nawigacja uruchamia się jednak nie przyjmuje kodu (zły kod). Spotkał się ktoś z taką sytuacją?

mass

Post autor: mass » 30 paź 2012, 19:03

brakuje plusa na którymś pinie bodajże "wchodzą" tam 3 czy 4 plusy

markw
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: markw » 30 paź 2012, 19:28

Dziękuję kolego:) Poprawiłeś mi humor:) Już myślałem, że kupiłem navi ze złym kodem:)

mass

Post autor: mass » 30 paź 2012, 20:28

tylko pamiętaj że jak 2 razy podasz zły kod to będziesz musiał czekać ok godziny na możliwość następnej próby (navi musi być odpalona prze godzinę)

markw
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: markw » 31 paź 2012, 00:16

Wiem:) Mam teraz inny problem. W zestawie z tą nawi dostałem tuner TV oraz wiązkę. Po przeanalizowaniu schematów z elsy doszedłem do tego jak podłączyć zasilania tunera. Jest to masa + oraz + po stacyjce i linia CAN. W związku z tym, że zestaw pochodzi z samochodu bez CAN (linia CAN używana niby tylko do komunikacji między tunerem a nawi) podłączyłem ta linie do wyjścia z 26 pinowego gniazda z tyłu nawi. Niestety po włączeniu nie przełącza się na tuner TV. Czy przyczyną może być brak sygnału GALA? (wszystko leży na stole) Tuner oczywiście spięty dodatkowo kablem video z nawigacją. Nawigacja jak i tuner z roku 98. Chodzi o to aby uruchomić przez wejście video które jest w tunerze TV dvb-t oraz player FLAC/Mp3/DivX

Awatar użytkownika
arti@R1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: arti@R1 » 22 lis 2012, 09:48

Tez mam RNS_D, TV działa, Jak sie wpiąć w wejscie VIDEO, ono słuzy tylko do kamerki czy mozna podłączyc np jakies DVD, wejscie to jest w radiu czy szukac gdzies w bagażniku?
Nie odbieram jeszcze stacji radiowych, łapie tylko jakąś jedną stacje, radio trzeba przestroic czy szukac przyczyny, np wzmacniacz czy antena, auto sprowadzone ze Szwajcarii.
S4 2.7T B5 , S6/RS6 4.2 C5

martin_wml
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marcin
Rocznik: 2000
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 4.2 290KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: martin_wml » 29 gru 2012, 23:02

markw pisze:Wiem:) Mam teraz inny problem. W zestawie z tą nawi dostałem tuner TV oraz wiązkę. Po przeanalizowaniu schematów z elsy doszedłem do tego jak podłączyć zasilania tunera. Jest to masa + oraz + po stacyjce i linia CAN. W związku z tym, że zestaw pochodzi z samochodu bez CAN (linia CAN używana niby tylko do komunikacji między tunerem a nawi) podłączyłem ta linie do wyjścia z 26 pinowego gniazda z tyłu nawi. Niestety po włączeniu nie przełącza się na tuner TV. Czy przyczyną może być brak sygnału GALA? (wszystko leży na stole) Tuner oczywiście spięty dodatkowo kablem video z nawigacją. Nawigacja jak i tuner z roku 98. Chodzi o to aby uruchomić przez wejście video które jest w tunerze TV dvb-t oraz player FLAC/Mp3/DivX
Daj sobie spokój z tunerem tv.Jest analogowy i już powoli wyłączają sygnał w Polsce.
Navi też masz NON DX,więc nawet aktualnej mapy nie przyjmie.
Trochę kolego umoczyłeś....

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja