Małe pytanie. Co jest potrzebne aby uruchomić nawigację RNS-D na stole? Podłączam zasilanie nawigacja uruchamia się jednak nie przyjmuje kodu (zły kod). Spotkał się ktoś z taką sytuacją?
Daj sobie spokój z tunerem tv.Jest analogowy i już powoli wyłączają sygnał w Polsce.markw pisze:Wiem:) Mam teraz inny problem. W zestawie z tą nawi dostałem tuner TV oraz wiązkę. Po przeanalizowaniu schematów z elsy doszedłem do tego jak podłączyć zasilania tunera. Jest to masa + oraz + po stacyjce i linia CAN. W związku z tym, że zestaw pochodzi z samochodu bez CAN (linia CAN używana niby tylko do komunikacji między tunerem a nawi) podłączyłem ta linie do wyjścia z 26 pinowego gniazda z tyłu nawi. Niestety po włączeniu nie przełącza się na tuner TV. Czy przyczyną może być brak sygnału GALA? (wszystko leży na stole) Tuner oczywiście spięty dodatkowo kablem video z nawigacją. Nawigacja jak i tuner z roku 98. Chodzi o to aby uruchomić przez wejście video które jest w tunerze TV dvb-t oraz player FLAC/Mp3/DivX