Małe pytanie. Co jest potrzebne aby uruchomić nawigację RNS-D na stole? Podłączam zasilanie nawigacja uruchamia się jednak nie przyjmuje kodu (zły kod). Spotkał się ktoś z taką sytuacją?
[Nawigacja fabryczna] A6 RNS-D uruchomienie "na stole&q
[Nawigacja fabryczna] A6 RNS-D uruchomienie "na stole&q
Witam
Małe pytanie. Co jest potrzebne aby uruchomić nawigację RNS-D na stole? Podłączam zasilanie nawigacja uruchamia się jednak nie przyjmuje kodu (zły kod). Spotkał się ktoś z taką sytuacją?
-
mass
Wiem:) Mam teraz inny problem. W zestawie z tą nawi dostałem tuner TV oraz wiązkę. Po przeanalizowaniu schematów z elsy doszedłem do tego jak podłączyć zasilania tunera. Jest to masa + oraz + po stacyjce i linia CAN. W związku z tym, że zestaw pochodzi z samochodu bez CAN (linia CAN używana niby tylko do komunikacji między tunerem a nawi) podłączyłem ta linie do wyjścia z 26 pinowego gniazda z tyłu nawi. Niestety po włączeniu nie przełącza się na tuner TV. Czy przyczyną może być brak sygnału GALA? (wszystko leży na stole) Tuner oczywiście spięty dodatkowo kablem video z nawigacją. Nawigacja jak i tuner z roku 98. Chodzi o to aby uruchomić przez wejście video które jest w tunerze TV dvb-t oraz player FLAC/Mp3/DivX
Tez mam RNS_D, TV działa, Jak sie wpiąć w wejscie VIDEO, ono słuzy tylko do kamerki czy mozna podłączyc np jakies DVD, wejscie to jest w radiu czy szukac gdzies w bagażniku?
Nie odbieram jeszcze stacji radiowych, łapie tylko jakąś jedną stacje, radio trzeba przestroic czy szukac przyczyny, np wzmacniacz czy antena, auto sprowadzone ze Szwajcarii.
Nie odbieram jeszcze stacji radiowych, łapie tylko jakąś jedną stacje, radio trzeba przestroic czy szukac przyczyny, np wzmacniacz czy antena, auto sprowadzone ze Szwajcarii.
S4 2.7T B5 , S6/RS6 4.2 C5
-
martin_wml
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Marcin
- Rocznik: 2000
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 4.2 290KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Daj sobie spokój z tunerem tv.Jest analogowy i już powoli wyłączają sygnał w Polsce.markw pisze:Wiem:) Mam teraz inny problem. W zestawie z tą nawi dostałem tuner TV oraz wiązkę. Po przeanalizowaniu schematów z elsy doszedłem do tego jak podłączyć zasilania tunera. Jest to masa + oraz + po stacyjce i linia CAN. W związku z tym, że zestaw pochodzi z samochodu bez CAN (linia CAN używana niby tylko do komunikacji między tunerem a nawi) podłączyłem ta linie do wyjścia z 26 pinowego gniazda z tyłu nawi. Niestety po włączeniu nie przełącza się na tuner TV. Czy przyczyną może być brak sygnału GALA? (wszystko leży na stole) Tuner oczywiście spięty dodatkowo kablem video z nawigacją. Nawigacja jak i tuner z roku 98. Chodzi o to aby uruchomić przez wejście video które jest w tunerze TV dvb-t oraz player FLAC/Mp3/DivX
Navi też masz NON DX,więc nawet aktualnej mapy nie przyjmie.
Trochę kolego umoczyłeś....