Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ BDH 2.5 179 KM] Audi .... POMOCY

Silniki wysokoprężne
ODPOWIEDZ
bonusback
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ BDH 2.5 179 KM] Audi .... POMOCY

Post autor: bonusback » 28 wrz 2012, 15:44

Witam serdecznie. Od jakiegoś miesiąca mam Audi a6 2.5 tdi quatrro (180ps), jest z nim duży problem. Zaczne od tego, że po tygodniu od kupna auto straciło moc... na zimnym silniku jako tako przyspieszało ale powyzej 60 stopni traciło ducha, z tym problemem udałem sie do norauto w poznaniu gdzie podłączyli pod komputer auto i wykasowali błędy. Wtedy auto chodziło rewelacyjnie, a powodem byl blad cisnienia. Jednakże po kilku dniach wrocił ten problem, wiec powrociłem w to samo miejsce. Po godzinie sprawdzania okazało się ze na komputerze jest masa przeróżnych błędów nawet od poduszek powietrznych, większość z nich udało się wykasować jednakże troche ich tam jeszcze zostało.Co do mocy w samochodzie nic się nie zmieniło. Dostałem anotacje ze nalezy sprawdzic cisnienie, prawdopodobnie moze byc coś z tłokiem i blokuje przepływ mocy. Podobno stukanie silnika jest własnie tego przyczyną. Auto do setki to ma z 20 sekund. Proszę o jakas rade, ile może kosztowac naprawa jeśli własnie to będzie przyczyna. Potrzebował bym również mechanika jakiegos dobrego co by się tym zajoł na terenie Poznania. :(

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Motostacja
Rocznik: 2004
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: Motostacja pl » 28 wrz 2012, 17:08

bonusback, naprawde masz BDH z 2000 roku ?<szok> Przeszczep jakiś ?
bonusback pisze:powodem byl blad cisnienia.
jakiego ciśnienia ???
bonusback pisze:udałem sie do norauto
To chyba niezbyt szczęśliwa decyzja <mysli>

Pod Norauto (M1) to się spotykamy na spotach, najbliższy w sobotę o 15.00, do tego Norauto może być <okok>
Poza tym ile razy spróbowałem cos w tej firmie zrobić to przeważnie więcej napsuli niz wiedzieli jak naprawić <radocha>
bonusback pisze:na komputerze jest masa przeróżnych błędów nawet od poduszek powietrznych, większość z nich udało się wykasować jednakże troche ich tam jeszcze zostało.Co do mocy w samochodzie nic się nie zmieniło.
Samo wykasowanie błędów niczego nie zmienia, niczego nie naprawia. pojawiający się błąd to wskazówka gdzie coś się psuje, to już jest skutek a nie przyczyna <okok>
bonusback pisze:Dostałem anotacje ze nalezy sprawdzic cisnienie, prawdopodobnie moze byc coś z tłokiem i blokuje przepływ mocy.
Jezeli nic nie pokręciłeś i to jest takie sformułowanie jakie usłyszałeś to to się nadaje...no nawet nie wiem gdzie ? <radocha>
bonusback pisze:Podobno stukanie silnika jest własnie tego przyczyną.
Czy może skutkiem ???
bonusback pisze: Proszę o jakas rade, ile może kosztowac naprawa jeśli własnie to będzie przyczyna.
Na podstawie dotychczasowych informacji odpowiedzi może udzielić tylko wróżka :)

bonusback, jesli masz możliwości to odczytaj błedy i wrzuć na forum . Ale dokładnie, tak jak Ci VAG wyświetli.
Jesli nie masz możliwości albo nie wiesz jak to odezwij się i pojaw się na spocie w sobote, ktos Ci błedy zczyta. Moge to zrobić chocby ja ale daj jakos znać, bo trzeba sprzęt zabrać <okok>
Poza tym jak obejrzymy i osłuchamy "pacjenta" to też inaczej się diagnozy bedzie stawiać <okok>
Części samochodowe online - Motostacja pl

bonusback
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bonusback » 28 wrz 2012, 23:12

podjadę jutro o 15 pod norauto koło M1, może pomozesz mi coś zdziałać

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja