Mam do wymiany w mojej A6 C5 akumulator ino, że jest mały problem, gdyż nie posiadam kodu do radia

Podłacz na czas wymiany (przed odłączeniem starego akumulatora) jakis inny akumulator (baterię, zasilacz itp.).amadeusz568 pisze:Witam!
Mam do wymiany w mojej A6 C5 akumulator ino, że jest mały problem, gdyż nie posiadam kodu do radiaJak zmienić akumulator żeby nie stracić kodu do radia?
Nigdy z prostownika!!!Mariusz-MN pisze:jak masz prostownik to podlacz go pod klemy i podczas wymiany zostaw go na klemach auta tylko musi byc w pozycji ladowania no i wazne nie uruchamiaj zadnych wiekszych odbiornikow pradu w samochodzie w tym czasie. i bedzie git.
Dokładnie tak jest!!!krischm pisze:Nigdy z prostownika!!!Mariusz-MN pisze:jak masz prostownik to podlacz go pod klemy i podczas wymiany zostaw go na klemach auta tylko musi byc w pozycji ladowania no i wazne nie uruchamiaj zadnych wiekszych odbiornikow pradu w samochodzie w tym czasie. i bedzie git.
Po odłączeniu aku elektroniczny układ w pseudo prostowniku może zgłupieć i zamiast się wyłączyć rozwali Ci elektronikę.