Mam do wymiany w mojej A6 C5 akumulator ino, że jest mały problem, gdyż nie posiadam kodu do radia
Wymiana akumulatora... pomocy!
-
amadeusz568
- Forum Audi A6 / A7

Wymiana akumulatora... pomocy!
Witam!
Mam do wymiany w mojej A6 C5 akumulator ino, że jest mały problem, gdyż nie posiadam kodu do radia
Jak zmienić akumulator żeby nie stracić kodu do radia?
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Re: Wymiana akumulatora... pomocy!
Podłacz na czas wymiany (przed odłączeniem starego akumulatora) jakis inny akumulator (baterię, zasilacz itp.).amadeusz568 pisze:Witam!
Mam do wymiany w mojej A6 C5 akumulator ino, że jest mały problem, gdyż nie posiadam kodu do radiaJak zmienić akumulator żeby nie stracić kodu do radia?
Uważaj tylko aby w trakcie wymian nie dotknać klemą plusową do masy
Części samochodowe online - Motostacja pl
- Mariusz-MN
- Forum Audi A6 / A7

jak masz prostownik to podlacz go pod klemy i podczas wymiany zostaw go na klemach auta tylko musi byc w pozycji ladowania no i wazne nie uruchamiaj zadnych wiekszych odbiornikow pradu w samochodzie w tym czasie. i bedzie git.
A6 Avant 2.5 TDI S-line
Skóra, Xenony, Parktronic, DAY-LED'y, CB, NAVI, Podgrzewane fotele ...
Skóra, Xenony, Parktronic, DAY-LED'y, CB, NAVI, Podgrzewane fotele ...
Nigdy z prostownika!!!Mariusz-MN pisze:jak masz prostownik to podlacz go pod klemy i podczas wymiany zostaw go na klemach auta tylko musi byc w pozycji ladowania no i wazne nie uruchamiaj zadnych wiekszych odbiornikow pradu w samochodzie w tym czasie. i bedzie git.
Po odłączeniu aku elektroniczny układ w pseudo prostowniku może zgłupieć i zamiast się wyłączyć rozwali Ci elektronikę.
- Wyrwiząb
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Radosław
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0T CREH 340KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Dokładnie tak jest!!!krischm pisze:Nigdy z prostownika!!!Mariusz-MN pisze:jak masz prostownik to podlacz go pod klemy i podczas wymiany zostaw go na klemach auta tylko musi byc w pozycji ladowania no i wazne nie uruchamiaj zadnych wiekszych odbiornikow pradu w samochodzie w tym czasie. i bedzie git.
Po odłączeniu aku elektroniczny układ w pseudo prostowniku może zgłupieć i zamiast się wyłączyć rozwali Ci elektronikę.
Może być nawet jakiś baaaardzo stary i słaby akumulator, niech nawet te 9v ma, ale NIGDY prostownik!
-
amadeusz568
- Forum Audi A6 / A7