Właśie wróciłem z giełdy z nwigacją RNSE. Zeby połączyć ją zamiast navi DX zasosowałem przejściówki: Adapter montażowy RNS-E Plug&Play AUDI , Diversity antenna adpter AUDI RNS-E FAKRA .
Zostały mi do podłączenia dwa kable:
1. kabel do nadajjnika GPS jest starego typu -Czy są przejściówki ze starego złącza do anteny GPS na FAKRę i czy ten nadajnik będzie wspópracować z RNSE.
2. Złącze 26 PINOWE ze starej navi z sygnałami CANH i CANL które jest za krótkie w SPAM do tego złacza z navi RNSE - jaką przejściówkę zastosować??
Do czego właściwie służa sygnały CANH i CANL ?
Mam także pytanie odnośnie komunikatów z NAVI na FISIE .Na DX'owej navi wszystko ślicznie działało - czy jest taka możliwość na taj RNSE?
Wysłany: 16.Lis.2008 18:56:11 Temat postu:
--------------------------------------------------------------------------------
właśnie ją podłaczyłem i na tych adapterach nie mam podświetlenia navi. czy podświetlenie jest w złączu gdzie jest can h i can l oraz gdzie jest blokada zeby nie mozna bylo uruchomic radia bez przekrecania kluczyka
Dziekuję z góry za wszystkie odpowiedzi.
[A6 C5 2003] NAVI RNS-E ZAMIAST DX
- K@MiL
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.9TDI AWX 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Może powinieneś znaleźć odpowiedź:
http://www.a4-klub.pl/smf/rnse_od_a_do_z-t12081.0.html
Tylko musisz się zalogować.
http://www.a4-klub.pl/smf/rnse_od_a_do_z-t12081.0.html
Tylko musisz się zalogować.
No i pojawił sie problem. Przejściówka niby plug and play nie jest do navi typu rns, tylko radia symphony. Czesc kabli jes pomieszana i nie wiem za abrdzo jak to przerobic, czy ktos moze wie gdzie mozna znalezc schemat przejsciowki zlacz navi dx na złacze navi rnse. Nie działaja mi canH i canL ze starego zlacza navi nie wiem czy sa w ogole aktywne a za bardzo nie wiem jak to sprawdzic po prostu podlaczylem na krotko i nie działało nic na fisie ani podswietlenie no i sie wylaczala po 30 minutach. Jak macie jakis pomysl prosze o pomoc