Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5 2003] NAVI RNS-E ZAMIAST DX

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radioodtwarzacze, wzmacniacze, zwrotnice głośnikowe, kondensatory itd.
Zablokowany
arkoch
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5 2003] NAVI RNS-E ZAMIAST DX

Post autor: arkoch » 16 lis 2008, 20:40

Właśie wróciłem z giełdy z nwigacją RNSE. Zeby połączyć ją zamiast navi DX zasosowałem przejściówki: Adapter montażowy RNS-E Plug&Play AUDI , Diversity antenna adpter AUDI RNS-E FAKRA .

Zostały mi do podłączenia dwa kable:
1. kabel do nadajjnika GPS jest starego typu -Czy są przejściówki ze starego złącza do anteny GPS na FAKRę i czy ten nadajnik będzie wspópracować z RNSE.
2. Złącze 26 PINOWE ze starej navi z sygnałami CANH i CANL które jest za krótkie w SPAM do tego złacza z navi RNSE - jaką przejściówkę zastosować??
Do czego właściwie służa sygnały CANH i CANL ?

Mam także pytanie odnośnie komunikatów z NAVI na FISIE .Na DX'owej navi wszystko ślicznie działało - czy jest taka możliwość na taj RNSE?

Wysłany: 16.Lis.2008 18:56:11 Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

właśnie ją podłaczyłem i na tych adapterach nie mam podświetlenia navi. czy podświetlenie jest w złączu gdzie jest can h i can l oraz gdzie jest blokada zeby nie mozna bylo uruchomic radia bez przekrecania kluczyka

Dziekuję z góry za wszystkie odpowiedzi.

Awatar użytkownika
K@MiL
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 1.9TDI AWX 131KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: K@MiL » 16 lis 2008, 21:14

Może powinieneś znaleźć odpowiedź:
http://www.a4-klub.pl/smf/rnse_od_a_do_z-t12081.0.html
Tylko musisz się zalogować.

arkoch
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: arkoch » 02 sty 2009, 21:01

No i pojawił sie problem. Przejściówka niby plug and play nie jest do navi typu rns, tylko radia symphony. Czesc kabli jes pomieszana i nie wiem za abrdzo jak to przerobic, czy ktos moze wie gdzie mozna znalezc schemat przejsciowki zlacz navi dx na złacze navi rnse. Nie działaja mi canH i canL ze starego zlacza navi nie wiem czy sa w ogole aktywne a za bardzo nie wiem jak to sprawdzic po prostu podlaczylem na krotko i nie działało nic na fisie ani podswietlenie no i sie wylaczala po 30 minutach. Jak macie jakis pomysl prosze o pomoc

_Wojtek_

Post autor: _Wojtek_ » 03 sty 2009, 19:00

Ja przekladalem z Dx i wystarczyl jedynia adapter i wlasnie przejsciowka antenowa.
Skontaktuj sie z allegrowiczem mobilem.
Powinien Ci pomoc.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
7agan
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: 7agan » 05 sty 2009, 11:32

Na stronie audiclubislands.org w dziale download znajdziesz plik z opisem jak przerobic z symfony na rns-e oraz na rns-d. Poczytaj a zobaczysz jakie sa roznice.
Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Car Audio”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja