Witam. mam pytanie,po wymianie termostatu i czujnika temperatury oleju jest coś nie tak, mianowicie wskazania temperatury oleju na zegarze 80* a na vagu 150*czy te 150* to normalna temperatura czy muszę się martwić już wcześniej nie przekraczała 110* piszę tu o temperaturze na biegu jałowym, na dodatek auto przestało się zbierać i nie ma już takiego kopa.Spotkał się ktoś z takim przypadkiem?
Jeszcze jedno po odpaleniu vaga w logu 007 czyli temperatur jest -40* i po chwili startuje aż do 150*.
[ AFB 2.5 150 KM] Temperatura oleju
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- dawid77
- Forum Audi A6 / A7
RomanS tak założone tylko i wyłącznie oryginały. Czy jest możliwe że, auto stało w garażu i przy zamkniętych drzwiach z dzisiejszą temperaturą zewnętrzną 28* może tak wzrosnąć temperatura oleju na biegu jałowym? Jeżeli nie to może jakieś sugestie odnośnie tego przypadku.Bo w rzeczywistości nie wiem od czego zacząć.
To log przed wyjazdem na urlop dwa miesiące temu.
007 http://vaglog.rtnet.pl/dawid7721_89516.html
To log przed wyjazdem na urlop dwa miesiące temu.
007 http://vaglog.rtnet.pl/dawid7721_89516.html
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
dawid77, log pod wzgledem temp oleju jest moim zdaniem OK. U mnie tez jest tak, ze temp oleju jest jakieś 12 stopni powyżej temp cieczy chłodzącej (przy powolnym rozgrzewaniu do logów statycznych). W trakcie jazdy nie sprawdzałem VAGiem ale z tego co pokazuje zegar to maksymalnie pod 120 stopni czasem podchodzi (ale rzadko, ostra jazda autostradowa). Przewaznie w granicach 100-110 stopni w jeździe miejskiej lub pozamiejskiej ale "przepisowej".
Tak, że jak Ty masz 150 a do tego skacze jak napisałeś, to faktycznie jak napisał jarcun, to nie jest OK.
Dlaczego wymieniałeś termostat to się domyślam
Ale dlaczego wymieniałeś czujnik temperatury oleju ? Był zepsuty ?
Tak, że jak Ty masz 150 a do tego skacze jak napisałeś, to faktycznie jak napisał jarcun, to nie jest OK.
Dlaczego wymieniałeś termostat to się domyślam

Ale dlaczego wymieniałeś czujnik temperatury oleju ? Był zepsuty ?
Części samochodowe online - Motostacja pl