Witam,
mam od 8 miesięcy LPG instalacja BRC Plug&Drive. Wszytsko jest ok poza jedną rzeczą.
Jezeli są dni bardzo gorące 30C i więcej to stając na wolnych obrotach (na skrzyni D) delikatnie falują mi obroty w zakresie 100.
Na benzynie nie ma tego objawu, byłem już dwa razy na sprawdzeniu i nic nie widać po podłączeniu do kompa gazowego.
Zastanawiam się z czego to może wynikać , może ktoś z was miał takie objawy i udało mu się je usunąć.
Będę wdzięczny za info.
[ C6+LPG] Falowanie obrotów
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
metyoo pisze:IMHO jeśli coś jest do wszystkiego to jest do niczego...
Ale jakie idealne rozwiązanie dla gazownika, wrzuca graty, autokalibracja, kasa i autko do klienta. A że nie zawsze prawidłowo pracuje na lpg to zapewne odpowiedź jest że nic więcej się nie da zrobić i tak już być musi.kazio234 pisze:W BRC Plug&Drive nie ma korekt, są tylko wbudowane.
- xpbit
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
grzemo pisze:metyoo pisze:IMHO jeśli coś jest do wszystkiego to jest do niczego...Ale jakie idealne rozwiązanie dla gazownika, wrzuca graty, autokalibracja, kasa i autko do klienta. A że nie zawsze prawidłowo pracuje na lpg to zapewne odpowiedź jest że nic więcej się nie da zrobić i tak już być musi.kazio234 pisze:W BRC Plug&Drive nie ma korekt, są tylko wbudowane.
trzeba się kłócić o swoje a nie. Ja mojego gazownika cisnąłem jak młodego życia gościu nie miał przeze mnie nawet baran butli dobrze nie zamontował na końcu i tak musiałem pojechać do własnego mechanika żeby mi skalibrował gaz bo tam nie mają pojęcia o czymś takim jak prawidłowa kalibracja.
Klient ma zawsze racje i jeśli samochód nie chodzi tak jak na benzynie i oni nie potrafią tego zrobić żeby działał dobrze to proste zwrot kasy i niech zrobią tak żeby samochód jeździł normalnie na benzynie. Skoro się podejmują a nie potrafią zrobić.
każdy jest krętacz i chce raz dwa kasę zarobić dlatego trzeba swoje wymagać.
Pozdrawiam

_________________________________ Audi Quattro______________________________