Dzisiaj zaświeciła mi się kontrolka od płynu chłodniczego, otwieram maskę i słyszę jak mi płyn ucieka. Miejsce wycieku zaznaczyłem na zdjęciu. Teraz pytanie czy są to dwa elementy łączone czy da się tą usterkę usunąć bez ściągania rozrządu?
[ A6 C5] wyciek płynu problem
[ A6 C5] wyciek płynu problem
Witam
Dzisiaj zaświeciła mi się kontrolka od płynu chłodniczego, otwieram maskę i słyszę jak mi płyn ucieka. Miejsce wycieku zaznaczyłem na zdjęciu. Teraz pytanie czy są to dwa elementy łączone czy da się tą usterkę usunąć bez ściągania rozrządu?
Uploaded with ImageShack.us[/img]
Jest to caly element, owszem z przodu pod czujnikiem wchodzi w blok jedna rurka druga na wysokości czujnika łączy sie z inna idaca w strone rozrzadu. calość idzie wzdłuz prawej glowicydo jej tylu. Przykrecona jest 2 srubami. Jedna sruba jest tak jakby miedzy filtrem oleju a turbyna natomiast druga jest z tylu prawej glowicy. Wystarczy je wykrecic i cały kruciec wychodzi w strone sciany grodziowej, Na jego konsach sa 3 oringi. Po sztuce na kazdym wyjsciu. Radze wymienic wszystkie razem. ![Obrazek]()