Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5] Problem z klimą nie chłodzi

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
ODPOWIEDZ
cobra2525
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5] Problem z klimą nie chłodzi

Post autor: cobra2525 » 16 lip 2012, 14:28

Witam,
miałem taki problem z klimą że włączała się w tryb ECON jak było zimno na zewnątrz to działała ale w upały przeskakiwała w ECON i tyle więc pojechałem do goscia aby ja naprawić na począterk dobili mi gazu bo troszeczke brakowała, poźniej okazało się że wiatrak chłodnicy nie działa więc go wymieniłem i dodatkowo był spalony tego wiatraka 40A więc go równiez wymienili i niby miało być ok ale po wączeniu klimy i przestawieniu na LO nie chłodzi , wieje zwykłym powietrzem z zewnatrz. Z tego co zaobserwowałem to klima się załącza bo po włączeniu słabnie silnik auta. Jest problem z wyłączenie z ECON ale się da po kombinacjach.
Koles od klimy powiedziłał że najprawdopodbniej jest coś z panelem sterującym żeby go wymienić lub skoczyć do elektryka bo możliwe też ze są źle ustawione łopatki wysłał mnie do elektryka bo teraz w sezonie niema czasu przy tym się bawić a jak coś mogę jechać do niego zimą to mi by to zrobił.
Jak myślicie co może być przyczyna takiego stanu rzeczy miał ktoś podobny problem??

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja