Witam wszystkich serdecznie.
Problem z ktorym sie borykam polega na tym ze oddałem auto do mechanika by wymienil mi filtr olej i uszczelke w skrszyni biegów tiptronick... on jak widac nie do konca posiadał potrzebna wiedze do wykonania tej pracy.
nie wiedzial któredy wlac nowy olej do skrzyni biegów i znalazł korek na torxa dokładnie z prawej strony pasażera jak odkrecimy koło widac po prawej stronie korek okragły odkrecił ten korek i nalał tam 200ml ale chyba sie domyslił ze to nie tam sie olej wlewa..... po tym zabiegu silnik mi nie równo pracuje tzn zaczał szatkowac przerywac i wyskakuje zapłon na 5 cylindrze. chciałem sie zapytac czy moze ktos z Was orientuje sie gdzie wlał ten olej i jakie mogą byc tego negatywne konsekwencje jak ten olej teraz z tamtąd wydobyc?? poza tym chciałem sie jeszcze zapytac gdzie znajduje sie zawór EGT gdzie go szukac... i gdzie znajde kostke do podłaczenia czujnika skretu od maglownicy kupilem po regeneracji maglownice i jak wyciagałem stara to nie miała czujnika a ta po regeneracji ma i poprostu chce to gdzies podłaczyc. Prosze o pomoc z góry wielkie dzieki.
pozdrawiam
Osek