Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ ARE 2.7 250 KM] wymiana oleju w skrzyni biegów (pomyłka)

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
oskarn20
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ ARE 2.7 250 KM] wymiana oleju w skrzyni biegów (pomyłka)

Post autor: oskarn20 » 04 lip 2012, 09:25

Witam wszystkich serdecznie.
Problem z ktorym sie borykam polega na tym ze oddałem auto do mechanika by wymienil mi filtr olej i uszczelke w skrszyni biegów tiptronick... on jak widac nie do konca posiadał potrzebna wiedze do wykonania tej pracy.
nie wiedzial któredy wlac nowy olej do skrzyni biegów i znalazł korek na torxa dokładnie z prawej strony pasażera jak odkrecimy koło widac po prawej stronie korek okragły odkrecił ten korek i nalał tam 200ml ale chyba sie domyslił ze to nie tam sie olej wlewa..... po tym zabiegu silnik mi nie równo pracuje tzn zaczał szatkowac przerywac i wyskakuje zapłon na 5 cylindrze. chciałem sie zapytac czy moze ktos z Was orientuje sie gdzie wlał ten olej i jakie mogą byc tego negatywne konsekwencje jak ten olej teraz z tamtąd wydobyc?? poza tym chciałem sie jeszcze zapytac gdzie znajduje sie zawór EGT gdzie go szukac... i gdzie znajde kostke do podłaczenia czujnika skretu od maglownicy kupilem po regeneracji maglownice i jak wyciagałem stara to nie miała czujnika a ta po regeneracji ma i poprostu chce to gdzies podłaczyc. Prosze o pomoc z góry wielkie dzieki.

pozdrawiam

Osek

daniel1997

Post autor: daniel1997 » 04 lip 2012, 17:00

oskarn20, odpowiem tylko na jedno twoje pytanie ten pseudo mechanik odkręcił korek od mechanizmu róznicowego tam jest inny olej niż w tipie i wchodzi go nie wiele jak ten olej wyciągnąć musisz kombinować bo z tego co mi wiadomo nie ma korka spustowego pozdrawiam.

oskarn20
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: oskarn20 » 04 lip 2012, 19:00

ten psełdo mechanik to moj szawgier ;) dlatego wiem gdzie wlewał i to mniejsce od poczatku mi sie nie podobalo...
Dziekuje za podpowiedz. Prosze jeszcze innych użytkowników o pomoc moze ktos bedzie w stanie jescze cos doradzic.
pozdrawiam. :)

tomaszek99

Post autor: tomaszek99 » 04 lip 2012, 19:15

Ja bym spróbował kupić największą szczykawke, wężyk od kroplówki, włożyć to i zasysać, tak robiłem w pasacie syncro, jak mi się za dużo wlało :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja