Witam
Mam problem niedawno robiłem serwis klimatyzacji trochę podziałała i nagle zaczęła się włączać i wyłączać co jakieś 15-30s. Podłączyliśmy ją pod stację obsługi podczas pracy na zawór HP daje ciśnienie około 25bar to nie jest normalne na LP jest ok. 6 Podejrzewam przytkany zawór rozprężny. Co o tym sądzicie co to może być?
Przed serwisem klima działała
[ A6 C5] Wyłączający się układ klimatyzacji
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam
Na moje oko przyczyną nie jest zbyt dużo gazu .
Klima pewnie działała jak były troche chlodniejsze dni a teraz temp otoczenia poszła do góry co za tym idze gaz w ukladzie sie rozprężył i jest go "wiecej" ,wylacza ci na wysokim cisnieniu .
Jakie cisnienia ma gdy klima jest wylączona ?
powinno byc około 5 jak pamietam.
Pozdrawiam
Na moje oko przyczyną nie jest zbyt dużo gazu .
Klima pewnie działała jak były troche chlodniejsze dni a teraz temp otoczenia poszła do góry co za tym idze gaz w ukladzie sie rozprężył i jest go "wiecej" ,wylacza ci na wysokim cisnieniu .
Jakie cisnienia ma gdy klima jest wylączona ?
powinno byc około 5 jak pamietam.
Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
Przerabiałem to już nie raz i nie dwa. Jeśli gościu nabił ci tylko na ciśnienie to już lipa. Musi być gramatura. Bo np. 500g może mieć w układzie to samo ciśnienie co 900g i już przeładowana. Na początek sprawdz sobie czy załancza się wentylator wspomagający. Jeśłi nie to podczas pracy jest za duże ciśnienie i co chwile będzie ją rozłanczał czujnik aż się ciśnieia wyrównają. jeśli chodzi to odzysk gazu, ile go tam jest i nabicie w odpowiednim stopniu.