Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5] problem z klimą

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
ODPOWIEDZ
Tomasz Dybowski
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5] problem z klimą

Post autor: Tomasz Dybowski » 20 maja 2012, 16:54

Od zeszłego roku mam problem z klimą .To znaczy jeżeli na dworzu jest temperatura do + 25 to klima działa dobrze - chyba aż za dobrze bo przy ustawieniu climatronica na LO z kratek leci powietrze o temperaturze od -10 do -15 stopni [co chyba nie jest normalne ] , natomiast gdy temperatura na dworze oscyluje wokół +30 [ tak jak w czasie ostatniego majowego długiego weekendu ] klima wogóle nie chłodzi . Dodam że rok temu wymieniałem czynnik chłodniczy oraz że będąc kilka razy na przestrzeni ostatnich trzech lat u mechanika komputer przeważnie za każdym razem wykrywał " sporadyczny błąd klimy " po skasowaniu którego niby było wszystko OK .
W takim stanie rok temu byłem na wakacjach w Chorwacji i jak wyjeżdżałem wszystko było fajnie , natomiast na miejscu [caly czas +35 ] klima wcale nie chłodziła . Kilka razy swierdziłem też , że po stronie pasażera pod dywanikiem jest mokro - główna podloga [ dywan , gruba gąbka ] ostatnio sprawdzałem jest sucha i odpływ wody z klmy [plastikowa rurka ] jest drożna .
Czy ktoś wie w czy jest problem ?

tomaszek99

Post autor: tomaszek99 » 20 maja 2012, 17:02

Tomasz Dybowski pisze: leci powietrze o temperaturze od -10 do -15 stopni
Ja wiem tylko tyle, że to jest aż bardzo źle, bo padnie parownik albo coś innego z przemrożenia. Pewnie jakiś czujnik temperatury parownika jest zwalony i zawyża wartości i klima daje na pełnej mocy

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja